DNA-ul, atacat de hackeri!

0
354

Într-un comunicat de presă remis redacţiei de ştiri Psnews.ro, DNA vine cu precizări după ce site-ul instituţiei a fost atacat în cursul zilei de miercuri.

Potrivit DNA, se pare că diverse persoane au primit mesaje electronice de la o adresă falsă, cu denumirea anticoruptie@pna.ro, deşi anterior nu au avut nicio corespondenţă cu instituţia. Redăm mai jos comunicatul integral:

”Având în vedere că, în cursul zilei de 18 octombrie 2017,  diverse persoane au primit mesaje electronice de la o adresă falsă, cu denumirea anticoruptie@pna.ro, deşi anterior nu au avut nicio corespondenţă cu instituţia, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să atenţioneze că astfel de mesaje nu provin de la Direcţia Naţională Anticorupţie şi, în cazul în care sunt primite, trebuie verificate, aşa cum s-a întâmplat şi în acest caz.

Scopul creării acestei adrese false de e-mail a fost transmiterea de informaţii false, în încercarea de a induce în eroare destinatarii şi nu are legătură cu infrastructura informatică a instituţiei.

De asemenea, subliniem că nici Direcţia Naţională Anticorupţie (D.N.A.) şi nici persoanele din conducerea instituţiei nu deţin niciun fel pagină sau cont de utilizator pe reţele de socializare.

Direcţia Naţională Anticorupţie anunţă că singura expunere a instituţiei existentă în spaţiul virtual este pagina de internet www.pna.ro (în vederea semnalării unor fapte de corupţie, pentru a face solicitări, pentru a afla date de contact, pentru a afla informaţii despre activitatea instituţiei etc.)”, se mai arată în comunicat.

(Jurnal)