DNA a decis clasarea dosarului liderilor PSD Adrian Ţuţuianu şi Niculae Bădălău

0
309

2013_10_28_nicolae_badalau_5_rszDNA a decis clasarea dosarului liderilor PSD Adrian Ţuţuianu şi Niculae Bădălău pentru dosarul din 2015, dosar în care cei doi au fost audiați în urmă cu circa o lună de zile, în calitate de „martori”, au precizat, la acea vreme, actualul Ministru al Apărării dar și președintele executiv al PSD. 

 

Cei doi au fost audiaţi într-o speţă care viza construirea drumului care leagă Găeşti de autostrada A1. Ţuţuianu ar fi cerut Companiei Naţionale de Drumuri să urgenteze lucrările. Pe 19 iunie, în plină criză guvernamentală, la prima oră, Niculae Bădălău, președintele executiv al PSD și fiul său au fost audiați la DNA. 

În dosarul din 2015, Nicolae Bădălău a fost audiat, la fel ca și fiul său, potrivit Antena 3.
Politicienii au declarat, pentru Antena 3, că au primit prin poștă ordonanțele de clasare.
Niculae Bădălău, preşedinte executiv PSD, a fost audiat, în 19 iunie, ca martor într-un dosar  la DNA. La ieșirea de la audieri, atunci acesta a declarat: ”Habar n-am despre ceea ce era acolo”. Niculae Bădălău a declarat ulterior că în opinia să este o „pură întâmplare” faptul că a fost chemat la DNA în contextul scandalului politic din PSD.

În aceeași zi a fost chemat în fața procurorilor și  Adrian Ţuţuianu, şeful comisiei SRI și al Comisiei privind alegerile din 2009. Acesta a precizat că a fost citat în calitate de martor şi că a fost întrebat despre „două subiecte” cu care nu a avut „nicio legătură”: unul legat de surparea autostrăzii Orăştie şi al doilea dacă se „cunoaşte cu o persoană”.”Consider că e pură întâmplare”, a precizat el, adăugând că „moţiunea de cenzură va trece cu un scor extrem de substanţial”.  Ţuţuianu nu a stat mult la sediul DNA, la plecare el spunând că a fost audiat că martor şi că este vorba de un dosar din perioada când era preşedinte al CJ Dâmboviţa.

(Jurnal)