2„Nerespectarea prevederilor legale în domeniul pescuitului, adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, provocarea de scandaluri, tulburarea liniștii publice și refuzul de legitimare sunt faptele pentru care jandarmii au aplicat cele mai multe sancțiuni contravenționale în ultimele zile. Aceștia au acționat pentru asigurarea și menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, atât în municipiul, cât și în județul Giurgiu”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi al Județului Giurgiu.

Astfel, prezența activă în mijlocul cetățenilor a avut drept scop lipsa incidentelor, dar și luarea unor măsuri în cazul celor care nu au înțeles, de vorbă bună, că legea trebuie respectată: au fost aplicate un număr de opt avertismente scrise și zece amenzi contravenționale, în valoare totală de 4900 de lei. Localitățile unde au acționat jandarmii și unde au fost depistați reclacitranții sunt  Giurgiu, Mihăileşti, Drăgănescu și Grădinari.

„În perioada următoare jandarmii giurgiuveni vor continua acțiunile pentru prevenirea fenomenului contravențional și infracțional, recomandând cetățenilor să se adreseze cu încredere celei mai apropiate patrule de ordine şi siguranţă publică când situația impune, iar în caz de urgenţă să apeleze numărul unic 112”, mai precizează jandarmii giurgiuveni în comunicatul trimis presei.

(Jurnal)