DITL Giurgiu anunță noi facilități fiscale la taxele și impozitele locale

0
457

În ședința ordinară ce a avut loc astăzi, 25 noiembrie 2021, la sediul Primăriei Giurgiu, consilierii locali au aprobat un proiect de hotărâre care îi vizează direct pe cei cu datorii la impozite și taxe locale, persoane fizice sau juridice.

Mai exact aceștia pot beneficia de anularea accesoriilor, dacă îndeplinesc o serie de condiții.

L-am întrebat pe Laurențiu Țintea care este categoria de debitori vizată de această scutire a plății accesoriilor și acesta ne-a precizat: „Această măsură de sprijin se aplică pentru toate categoriile de debitori, persoane fizice sau juridice, indiferent de forma de proprietate, asocieri şi alte entităţi fără personalitate juridică, care, la data de 31 martie 2020 inclusiv, înregistrau obligații bugetare principale restante către Municipiul Giurgiu”.

Iată ce trebuie să facă debitorii ce doresc să beneficieze de anularea accesoriilor: „Cei care vor să beneficieze de aceste facilități pot notifica în scris DITL Giurgiu în mai multe feluri, la alegere:

– prin e-mail: ditl@primariagiurgiu.ro
– prin fax: 0246-231.893
– accesând site-ul DITL la adresa: https://ditlgiurgiu.ro/Servicii-Online/-Depunere-Documente-online.

După primirea notificării, care trebuie să conțină datele de identificare ale solicitantului: NUME, CNP, ADRESĂ, NUMĂR DE TELEFON, ADRESĂ DE EMAIL în cazul PERSOANELOR FIZICE și NUME, ADRESĂ SEDIU, NR. CUI, NUMĂR DE TELEFON, ADRESĂ DE EMAIL pentru PERSOANE JURIDICE, acesta va fi contactat de un operator DITL pentru a i se confirma suspendarea accesoriilor.

Din acel moment solicitantul are termen până la 31 ianuarie 2022 inclusiv, să achite obligațiile principale restante la 31.03.2020 pentru a i se putea anula în final accesoriile.

Numai anul trecut, de acestea facilități fiscale au beneficiat un număr de 171 de contribuabili giurgiuveni, mai exact 144 persoane fizice și 27 de firme, fiind aplicate anulări de accesorii în valoare de 498.513 lei.

Încasările totale la bugetul local din aceste facilități au depășit în 2020, valoarea de 950.000 lei” ne- a comunicat directorul DITL Giurgiu, Laurențiu Țintea.

(Ana Magheru)