Directorul Uzinei Termoelectrica face precizări privind repartitoarele de căldură…

0
94

După ce am aflat că obligativitatea montării repartitoarelor de căldură a fost prelungită pentru un an, până la 31 decembrie 2022, ne-am adresat directorului Uzinei termoelectrica Giurgiu, ing. Sorin Cepraga pentru a ne oferi câteva precizări în acest sens.

Mai întâi de toate trebuie spus, conform acestei decizii, că proprietarii locuințelor racordate la sistemul de încălzire centralizat au acum ca termen data de 31 decembrie 2022 pentru montarea repartitoarelor de căldură, adică data limită a fost prelungită cu un an.

Sorin Cepraga ne spunea că Legea care a fost adoptată prevede montarea obligatorie a repartitoarelor de căldură până la data de 31 decembrie 2022, și nu până la 31 decembrie 2021 așa cum a fost stabilit inițial.

„În imobilele de tip condominiu racordate la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică este obligatorie montarea sistemelor de măsurare până la 31 decembrie 2022 pentru individualizarea consumurilor de energie pentru încălzire/răcire şi apă caldă la nivelul fiecărui apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit.

În cazul în care utilizarea de contoare individuale nu este fezabilă din punct de vedere tehnic sau nu este eficientă din punctul de vedere al costurilor este obligatorie montarea sistemelor tehnice de stabilire a consumurilor individuale de energie termică, repartitoarelor de costuri, pe toate corpurile de încălzire din fiecare apartament sau spaţiu cu altă destinaţie decât cea de locuit – a mai precizat ing. Sorin Cepraga, referindu-se la prevederile din legea proaspăt adoptată în  Parlament.

Decizia a fost votată în Parlament, în data de 7 decembrie.

(Jurnal)