În mai puțin de 24 de ore de la apariția articolului nostru în care un medic de gardă al Spitalului Județean Giurgiu, era acuzat că a refuzat să consulte un copil de 5 ani, de teama bolnavilor de COVID ce circulau pe holuri, conducerea Spitalului Județean de Urgență s-a autosesizat prompt.

În acest sens, directorul Spitalului, ec. Dragoș CHIVU, ne-a declarat: „Eu am invitat-o pe mama copilului să facă o reclamație dacă domnia sa consideră că i-au fost lezate drepturile. M-am autosesizat și am constituit o comisie urmând să facem o anchetă internă în acest caz, urmând să constatăm ce foi de observație  s-au făcut de către UPU.

În privința temerilor medicului de gardă, precizez că dispunem de trasee separate, așa că argumentul că te-ai putea întâlni cu un bolnav de Covid nu este veridică. Este adevărat că între anumite ore, 16:30 și 19:00, bolnavii de Covid apar pe secția de  Radiologie. Dar sunt atâtea  alte căi de acces pe care poți să eviți acele circuite, în așa fel încât să nu te expui riscului. Dar asta o va stabili ancheta începută.

Totodată am luat legătura cu Colegiul Medicilor, căruia, printre altele i-am expus și acest caz. În continuare eu nu voi tolera acest lucru. Mi se pare inacceptabil să  acceptăm așa ceva. Sunt  destui oameni care își fac treaba cu profesionalism. Acum nu trebuie să îi amestecăm pe toți într-o astfel de situație. Din nefericire însă cazurile negative sunt cele mai mediatizate.

Cu siguranță  că nici cei de la spitalul ”Marie Curie” (spitalul la care s-a adresat în cele din urmă mama copilului – n.red.)  nu i-au tratat cine știe cum,  dar măcar au fost prompți. Este adevărat însă și faptul că la UPU, conform protocoalelor, pacienții pot fi luați în primire pentru consult într-un interval  de 60 de minute, dar totodată știm că toți cei ce sosesc în această secție consideră că ei sunt cel mai urgent caz. Cert este că pe viitor va trebui să umblăm puțin la atitudine… Eu am spus de la început, clar: PACIENTUL  PRIMEAZĂ! El trebuie tratat corspunzător. Și mai trebuie ținut cont de vorba aia românească: ” Vorba dulce, mult aduce !” – ne-a mai declarat directorul Spitalului județean de Urgență Giurgiu, Dragoș Chivu.

***

Pentru cei ce nu cunosc mai multe date despre acest incident, amintim că în seara de 13 aprilie, mama unui băiețel de 5 ani, s-a prezentat la UPU al Spitalului județean Giurgiu, unde un medic pediatru de gardă a  refuzat să-l vadă pe cel mic, aflat într-o stare gravă, ce acuza o intoxicație.

Medicul i-a transmis  femeii, printr-o asistentă că poate vedea copilul abia peste câteva ore, justificând că îi este teamă că s-ar putea întâlni pe hol cu vreun bolnav de COVID ce l-ar putea infecta.

În urma articolului cotidianului nostru, ”Jurnal giurgiuvean”, conducerea  Spitalului a instituit o comisie de anchetă urmând a  lua măsuri împotriva celor ce se fac vinovați în acest caz.

Găsiți aici articolul original:

Un medic de gardă din Spitalul Județean Giurgiu, este acuzat că a refuzat să consulte un copil, de teama bolnavilor de COVID ce circulau pe holuri!?

(Florian Tincu)