Într-un dialog avut cu directorul Clubului de fotbal ”Dunărea Giurgiu-2020”, Marin Mirel, echipă ce evoluează în Liga IV-a valorică, fiind lider la acest moment în Seria Sud a Campionatului județean, acesta ne-a oferit o situație de ansamblu în ceea ce privește poziția echipei în clasament și câteva  precizări necesare la  finalul acestei ediții de Campionat.

Următoarele două etape de Campionat, în seria noastră le avem cu două echipe, din Daia și din Hotarele,  echipe care însă s-au retras… Practic câștigăm cele 6 puncte,  fără să jucăm, conform regulamentului – ne spunea Marin Mirel.

 După aceea mai avem un meci cu ”Spicul Izvorul” care , la rândul ei   s-a retras încă de la începutul Campionatului. În concluzie vom sta viitoarele 3 săptămâni… O a patra partidă  o vom  susține cu echipa din Oinacu. Conducerea acesteia ne-a cerut acordul să jucăm pe stadionul nostru, pe stadionul Astra. Evident că am fost de acord, căci terenul este foarte bun și în felul acesta nici nu riscăm accidentări…

”Dunărea Giurgiu”, după cum știți, se află la acest moment pe primul loc în clasamentul grupei, cu 41 de puncte, la o diferență de 5 puncte față de a doua clasată, ”Giganții Vărăști”, care însă au un joc mai puțin…Dacă vor câștiga meciul următor diferența dintre noi și ei va rămâne de doar de două  puncte, dar nu ne facem griji, căci  tocmai     i-am învins cu 4-0 , în meci direct, aici…

Întrebat cine va câștiga totuși  seria, directorul Clubului ne-a spus: Din punctul meu  de vedere nu se mai pune problema locului 1 în seria Sud, ce va fi câștigată de Dunărea…Vom merge apoi  la play-off, unde vom întâlni probabil echipa de pe locul 2 din seria Nord, care, mai mult ca sigur va fi Bolintin Vale, locul 1 fiind asigurat deja de echipa celor din Singureni.

În seria noastră, pentru locul 2 lupta se va da între Giganții Vărăști și Adunații Copăceni, cât timp Remușul a cam ieșit din calcule… Cele două au meci direct  la Vărăști. În cazul în care Vărăștiul bate, va ocupa locul 2.

Ulterior câștigătoarea play-off-ului va juca un meci de baraj cu o echipă din județul Prahova, în care  se bat 3 echipe, dintre care ”Tricolorul Breaza” ar avea prima șansă,  ne mai spunea Mirel Marin,  directorul Clubului ”Dunărea Giurgiu – 2020”.

În privința lotului folosit la această dată de către echipa Dunărea Giurgiu, și a valorii jucătorilor, Marin Mirel ne-a promis că vom avea  foarte curând un alt dialog în care va veni cu toate precizările de care avem nevoie.

(Florian Tincu)