8562-fabianCu puțin timp în urmă, bloggerii unui site „pe surse” îl dădeau ca „zburat” din funcție pe subprefectul județului Giurgiu, Fabian Țârcă. Schimbarea urma să aibă loc în ședința de guvern de astăzi, 4 august. 

Numai că, înaintea ședinței cu pricina, la nivel de Prefectură nu se știa nimic, iar acest „nimic” a fost confirmat, câteva ore mai târziu, de un comunicat publicat pe site-ul Guvernului. 

Redăm mai jos textul integral al comunicatului, în care nu se face vorbire deloc la adresa județului Giurgiu: 

„Executivul a adoptat, în ședința de astăzi, o serie de hotărâri referitoare la eliberări și numiri de prefecți și subprefecți.

Astfel, a fost aprobată o hotărâre privind încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Cluj, de către Vușcan Gheorghe Ioan.

Totodată, a fost aprobată hotărârea privind exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de prefect al județului Cluj de către Cherecheș Ioan-Aurel.

Alte două hotărâri vizează încetarea exercitării, cu caracter temporar, în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Iași de către Abalași Răzvan-Bogdan, precum și exercitarea, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, a funcției publice de subprefect al județului Iași de către Iosub Valentina.

De asemenea, Tortora Laurenția-Georgeta va exercita, cu caracter temporar, prin detașare în condițiile legii, funcția publică de subprefect al județului Ilfov.”

N.Țepatu