După prima săptămână de examen, în a doua sesiune a Bacalaureatului de anul acesta, veştile nu sunt deloc îmbucurătoare. Trei dintre candidaţi au şi fost eliminaţi din examen, în timpul probelor scrise.

Conform informaţiilor primite de la inspectorul şcolar general, Gigi Oprişan, primii doi candidaţi au fost eliminaţi chiar din prima zi, luni, 21 august, când s-a susţinut proba scrisă la limba română. Cei doi sunt elevi din seriile anterioare, absolvenţi a 12 clase la Liceul „Dimitrie Bolintineanu”, iar motivul eliminării îl constituie schimbul de ciorne. Cel de-al treilea , fost elev al Liceului Tehnologic din Mihăileşti, a fost eliminat în timpul probei obligatorii a profilului, prins fiind cu o copiuţă. Şi acesta făcea parte tot din grupul elevilor din seriile anterioare.
De astăzi )vineri 25 august), încep probele orale, prima fiind cea de limba română, la care s-au înscris un număr de 122 de absolvenţi ai clasei a XII-a. Proba de limba română va fi continuată cu cea de limbi moderne, cu 134 de elevi înscrişi, şi de cea pentru competenţe digitale, cu 142 de înscrişi.
Primele rezultate se vor afişa în cursul zilei de 1 septembrie, urmând ca rezultatele finale, după rezolvarea contestaţiilor, să fie afişate pe data de 6 septembrie.
(Anna Lincă)