A înnebunit Lupu’! Un cetățean din Daia dă comunicate de presă , închipuindu-se instituţie!?

2
403

 Libertatea de a spune ce vrem  capătă uneori un  ton de alienare. Aşa se face că acelaşi blog obosit care se screme să ne convingă că aberaţiile lor fac parte din noianul genurilor jurnalismului de   informaţie, publică un “comunicat” de presă al unui cetățean din Daia, supărat pe un consătean, pare-se, adversar politic. Acesta îl acuză,  în primul rând că ar fi şi consilier personal al primarului comunei. De parcă acest lucru ar putea constitui o ilegalitate. Evident, supăratul reclamant înşiruie o serie de alte acuze, fără însă a le şi proba. Îi amintim justiţiarului consilier că întotdeauna acuzaţiile trebuie însoţite de argumente/ probe/ documente şi că statul are instituţii abilitate pentru cercetarea şi pronunţarea unor verdicte. În consecinţă mai degrabă dumneavoastră sunteţi cel ce se îmbată cu vorbe goale,  nicidecum consătenii dumneavoastră, pe care ar trebui să-i respectaţi măcar pentru faptul că reprezintă un grup de cetăţeni ai comunei Daia, oameni din rândul celor care nu sunt pasionați deloc de  a asista la vendete personale…Evident că, la acest atac , cel acuzat a venit la rândul său cu un drept la replică . În rândurile de mai jos vi le redăm integral pe amândouă, pentru a respecta una din regulile de bază ale profesiei de jurnalist, deontologia!

 “Trauma presei locale Giurgiu”, fostul “purtător de vorbe goale al PNL”, profesorul de istorie Adrian Alexandru Simionescu a fost catapultat de conducerea ALDE Giurgiu, drept consilier personal al primarului comunei Daia, jud. Giurgiu.”

Aşa începe un comunicat de presă primit pe adresa redacţiei, comunicat semnat de un locuitor al comunei Daia, care expune, pe larg, nemulşumirile sătenilor legate de activitatea fostului „purtător de vorbe goale al PNL”:

Începând cu noul mandat al noilor aleşi locali din anul 2016, conducerea organizaţiei judeţene Giurgiu a partidului ALDE, l-a impus pe fostul PNL-ist profesorul de istorie Adrian Alexandru Simionescu, considerat cu oarece experienţă politică, de când a fost consilierul personal al fostului primar al mun. Giurgiu, Lucian Iliescu, aşa cum îi place să se laude, drept consilier personal al noului primar al comunei Daia, jud. Giurgiu, aflat la primul său mandat.

Încă de la începutul activităţii sale şi-a reluat vechea meteahnă de a emana “vorbe goale” lipsite de conţinut la întâlnirile cu cetăţenii comunei şi nu numai, atât în primărie, în interiorul satelor comunei cât şi la şedinţele Consiliului Local al comunei, când se aşează la prezidiu deşi nu are acest drept legal.

Când ia cuvântul are un ton ridicat al vocii, un comportament dictatorial, şi face afirmaţii mincinoase, încercând să inducă în eroare cetăţenii şi consilierii locali ai comunei, cu vorbe goale.

Are pretenţia să i se pună la dispoziţie autoturism sau să i se deconteze valoarea combustibilului consumat, de la domiciliul său din Giurgiu la primăria Daia şi înapoi la Giurgiu, că doar este consilierul personal al primarului, funcţie nou înfiinţată la primăria Daia, retribuită cu 2600 lei de la 01iulie 2017, având contract individual de muncă pe durată determinată pe perioada mandatului primarului în acelaşi interval de timp cu normă didactică din învăţământ la şcoala gimnazială Sf. Gheorghe din Giurgiu, deci 8+8=16 ore între orele: 8-16.

În acest sens, rog Institutul teritorial de muncă Giurgiu şi Inspectoratul şcolar Giurgiu să se autosesiseze şi să verifice cele arătate mai sus.

Această funcţie de consilier personal al primarului nu a existat timp de 26 de ani în cadrul primăriei comunei Daia, comună şi aşa sărăcită de foştii primari şi unii funcţionari publici, care au delapidat zeci de milioane de lei, ce face obiectul dosarului penal nr. 13074/236/2016, pe rol la Judecătoria Giurgiu.

La şedinţa Consiliului Local din data de 26 iulie 2017, consilierul personal al primarului şi-a permis să-i zică preşedintelui de şedinţă şi primarului să declare şedinţa închisă în timpul în care subsemnatul aveam cuvântul.

La şedinţa  Consiliului Local din data de 22 august 2017, acelaşi consilier personal al primarului a avut un comportament indecent, inadecvat unui profesor,  adresându-mi cuvinte jignitoare, dând dovadă de multă impertinenţă, obraznicie, mojicie, tupeu şi lipsă de educaţie faţă de o persoană mai în vârstă, care contribuie la plata indemnizaţiei acestuia.

 

Dumitru MARCIULESCU, cetăţean al comunei Daia;

Preşedinte al Asociaţiei Agricole Plopşoru, comuna Daia;

Prim- vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a partidului P.M.P.;

Presedinte O.N.G.- Asociatia Naţională a Instructorior Auto din România.”

––––––––––––––––––––––––––-

DREPT LA REPLICĂ

VINERI, 25 AUGUST, 2017 

   Având în vedere faptul că în cadrul publicaţiei dumneavoastră a apărut un material, intitulat: „TRAUMA PRESEI GIURGIUVENE” LOVEŞTE DIN NOU! DE DATA ASTA, LA DAIA!”, material în care îmi este prejudiciată imaginea publică, deoarece acolo sunt prezentate informaţii cu caracter mincinos, consider că este de bun augur să fac câteva precizări:

  1. De mai bine de zece luni, primarul comunei Daia, domnul Adrian Florin Şerban, este târât, alături de mine, pe mai multe grupuri de facebook, în fel şi fel de poveşti neadevărate, detaliate de zeci de conturi false.
  2. Nu am ocupat niciodată funcţia de consilier personal al domnului primar Lucian Iliescu, iar dumneavoastră ar fi trebuit să faceţi o oarecare verificare când publicaţi astfel de informaţii.
  3. Nu am fost impus de către conducerea ALDE Giurgiu în funcţia de consilier personal al Primarului Comunei Daia, Adrian Florin Şerban, angajarea mea fiind făcută în baza unei cereri depusă la sediul instituţiei împreună cu CV-ul personal.
  4. Nu sunt încadrat în funcţia de profesor la Şcoala Gimnazială nr. 1 „Sfântul Gheorghe” din municipiul Giurgiu.
  5. Nu am solicitat vreodată autoturism de serviciu sau decontarea navetei, aceste propuneri fiind făcute de către grupul de consilieri PNL Daia, în urmă cu circa cinci sau şase luni de zile, ca şi un artificiu politicianist.
  6. Nu am impus, nici primarului şi nici preşedintelui de şedinţă să încheie lucrările şedinţei de consiliu local în momentul în care un anumit cetăţean vorbea, dreptul de a stabili cum decurg lucrările în timpul şedinţei revenindu-i clar preşedintelui de şedinţă, ales pe o durată de trei luni de zile, dintre membrii Consiliului Local Daia.
  7. Nu am informaţii de existenţa „Institutului Teritorial de Muncă”, aşa cum are cetăţeanul respectiv, ci doar de existenţa Inspectoratului Teritorial de Muncă.
  8. Aşa cum este legea, în momentul actual, nu există stare de incompatibilitate între funcţia de profesor şi funcţia de consilier personal, cadrul didactic având o norma de lucru de 18 ore/săptămână.

   Pentru corecta informare a opiniei publice, vă putem pune la dispoziţie stenogramele şedinţelor de consiliu local, unde este prezentat discursul fiecărui participant. De asemenea, îmi exprim dorinţa de a fi contactat în vederea clarificării oricăror probleme ce ţin de întreaga mea activitate politică şi administrativă.

 

Toate cele bune,

prof. drd. ADRIAN ALEXANDRU SIMIONESCU

 

2 COMENTARII

  1. Se observa foarte clar cine este „lupul nebun”, adica cel care nu stie nici sa citeasca bine, deoarece cetateanul care a dat comunicatul de presa a scris la sfarsitul acestuia functiile ce le detine la nivel de judet si la nivel national, ceea ce ii permite sa emita comunicate de presa. Individul profesor am inteles ca nu stie matematica cu nota 5 obtinuta la examen, insa acum da dovada ca nici sa citeasca nu stie. Oare cum o fi ajuns profesor de istorie !!!!!!!!! ????????

  2. Capacitatea dvs de analiza si sinteza este puternic afectata de ratiuni de ordin subiectiv, comunicatele de presa sunt apanajul exclusiv al institutiilor si al persoanelor ce detin functii publice in deconcentrate ( ACESTIA VORBIND IN NUMELE INSTITUTIEI). Indiferent de functiile pe care si le-a enumerat personajul nu are niciun drept de a emite comunicate. Daca vorbea despre recolta de varza si declaratia era in numele Asociatiei,poate avea o ratiune, dar si in acest caz este discutabil. Mai mult toate societatile media au dreptul de a nu publica comunicatele emise de la indivizi ce pierd contactul cu realitatea.