Nu, nu este replica vreunui cerşetor, la colţ de stradă.

Este, în schimb, vorba despre o afirmaţie a edilului municipiului.  Mai în glumă, mai în serios, înainte de începerea şedinţei extraordinare de consiliu local de vineri, 25 august, primarul Nicolae Barbu, i-a anunţat pe consilierii prezenţi de faptul că, la prima şedinţă ordinară care, cel mai probabil, va avea loc săptămâna viitoare, vor avea de aprobat o modificare a costurilor pentru anveloparea ansamblului 3 de blocuri. 

„Vă informez, domnilor, că vom avea de modificat – au apărut nişte modificări – costurile pentru ansamblul trei. Este vorba despre un plus şi un minus de 0,01 lei. Adică…de un ban”, a spus, zâmbind, primarul municipiului. 

Asta este, unde-i lege, nu-i tocmeală, şi dacă cheltuielile s-au modificat cu aşa sumă, trebuie făcută şi modificarea în proiect, chiar şi pentru „enorma” sumă de un ban! Asta ne aminteşte de o replică celebră a unui fost consilier local: „Coane, doar un metru, coane…”, ce poate fi adaptată, uşor, la situaţia ce va fi în şedinţa viitoare a aleşilor locali. 

(CityZen)