Din luna septembrie a acestui an în Municipiul Giurgiu se va deschide un nou Laborator de Analize Medicale (recoltare a sângelui). El va funcţiona în clădirea cabinetului medical Delta Laboratory din şos. Sloboziei , km 4, (intrarea în fosta platformă a VERACHIM).

Dr. Lungu Elena, medic primar  şi totodată  administrator, ne spunea că odată cu înfiinţarea acestui laborator  giurgiuvenii pot solicita o gamă largă de analize, executate la cele mai înalte standarde: hematologie, biochimie, imunologie, examene de materii fecale, markeri, microbiologie, probe de coagulare a sângelui etc.

Dr. Lungu ne mai spunea că laboratorul va fi singurul  din judeţ în care  femeile vor putea face TESTUL ROMA pentru diagnosticul cancerului ovarian , la preţul de numai 150 de lei!

Domnia sa preciza că Testul Roma este indicat femeilor care au vârste peste 18 ani, au o tumoare ovariană ce urmează a fi operată, dar nu se cunoaşte natura acesteia şi în cazul în care rezultatul testului trebuie interpretat în corelaţie cu examenul clinic şi radiologic.

(Jurnal)