Din luna februarie, în Municipiul Giurgiu, SE SCUMPEȘTE APA POTABILĂ! Cât vom plăti pentru un metru cub…

0
741
APA

Conform unui anunț publicat pe contul de facebook Apa Service, operatorul de apă și canal al municipiului, face o nouă scumpire, începând cu luna februarie.

Astfel, metrul cub de apă și canalizare vor ajunge, per total, la aproape 10 lei, cu aproape doi lei mai mult față de prețul plătit în prezent de consumatorii giurgiuveni. Iată, mai jos, mesajul integral postat de cei de la APA SERVICE cu doar puțin timp în urmă, pe contul lor de socializare:

„Având în vedere avizul ANRSC nr. 919450 din 28.12.2021, Apa Service SA Giurgiu anunţă intenţia de majorare, în luna februarie, a preţului pentru apă potabilă şi a tarifului pentru canalizare, pentru întreaga arie de operare.Noile preţuri şi tarife vor fi la nivelul de 4,40 lei/ mc, exclusiv TVA, pentru apa potabilă produsă, transportată şi distribuită şi de 4,45 lei/mc, exclusiv TVA, pentru canalizare- epurare. Noile ajunstări de preţuri intervin din următoarele motive:

  • Majorarea substanţială a preţului energiei electrice, de la 247 la 505 lei/ Mwh, majorare care a intervenit cu data de 15.08.2021, în condiţiile în care consumul de energie este însemnat, ca pondere, în cheltuielile cu livrarea, colectarea în canalizare şi epurarea unui m.c. de apă;

  • Majorarea preţului materialelor de consum şi serviciilor prestate de terţi;

  • Creşterea necesităţii de investiţii în întreţinere şi reparaţii a echipamentelor achiziţionate prin POS în urmă cu 10 ani;

  • Impunerii legislative de creştere a salariului minim de la 2.300 la 2.550 lei, începând cu 01.01.2022.

Facem precizarea că Operatorul Regional Apa Service SA Giurgiu a făcut aceste ajustări la nivelul minim posibil, ultima majorare intrând în vigoare începând cu 01.12.2019, la nivelul de 3,84 lei/mc apă și 3,49 lei/mc canal, fără T.V.A., preţuri valabile şi în prezent.

În ciuda acestui anunț, de precizat că în ultima perioadă tot mai mulți giurgiuveni s-au plâns de calitatea tot mai proastă a apei, în sensul că aceasta prezenta mirosuri mai puțin plăcute (de clor în special…) și un aspect ce nu îmbia pe nimeni nici măcar la a fi folosită pentru spălat și nicidecum pentru băut.

(Ana Lincă)