Cetățenii din Bolintin Vale cer măsuri dure împotriva agresorilor de etnie romă, autori ai incidentelor din ultimii 15 ani. Oamenii se tem de momentul înmormântării victimei acestui conflict… (VIDEO)

0
357

În cadrul unei emisiuni difuzată joi seara, la Realitatea Plus, s-a insistat pe intervenția fermă a organelor de ordine. De precizat că cetățenii din Bolintin au solicitat jandarmilor sosiți la locul incidentelor din ultimele zile, să fie lăsați să meargă pe strada pe care locuiesc familiie de romi ce au produs aceste incidente grave, pentru a se convinge că au plecat și că în acest fel pot sta liniștiți măcar pentru o perioadă, conștienți că după revenirea acestora conflictele vor reîncepe.

Atât locuitorii orașului Bolintin cât și trupele jandarmriei, trupele de ordine aflate în dispozitiv se tem,după cum au declarat,  de incidentele ce ar putea apărea  la înmormântarea localnicului ucis de către membrii acestor familii cu aproapee o săptămână în urmă.

Mai mult de atât, chiar liderul comunitătții de romi din localitate declara că ar dori ca aceste familii stabilite cu ceva timp în urmă în orașul Bolintin să plece de aici, în acest fel restabilindu-se ordinea și liniștea în localitate.

Invitații emisiunii propuneau implicarea ONG-urilor menite să rezolve problemele romilor, în acest conflict . În consecință, la Giurgiu Asociația Partida Romilor ar putea media și  găsi o rezolvare în conflictul interetnic de la Bolintin Vale, acolo unde situația este tot mai grea de la o zi la alta, după cum cu regret am constatat , incidentele finalizându-se cu victime…

(Jurnal)