Din această primăvară parcările municipiului vor fi cu plată! După cum ne explica primarul municipiului Giurgiu, deși în campania electorală a primului său mandat a promis giurgiuvenilor ”liber” la parcări în tot orașul, măsura a fost aplicată atunci tocmai pentru faptul  că cei care încasau banii pentru acest lucru nu făcuseră nimic în sensul siguranței și al salubrizării acestor locuri. Ei nu asigurau nimic celor ce plăteau acest serviciu.

Din cauza problemelor ivite în ultima vreme, însă, pe seama parcărilor, a comentariilor pe tema  parcărilor autovehiculelor, a numărului tot mai mare de conflicte dintre cetățeni, iscate mai ales  în această iarnă,  municipalitatea a decis  reintroducerea taxelor pentru parcare și  închirierea  locurilor din fața blocurilor de apartamente și din fața sediilor societăților.  

Primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, ne vorbește în materialul VIDEO alăturat despre acest subiect, precizându-ne totodată ce măsuri de siguranță și confort vor oferi parcările, celor ce le vor închiria/plăti, când va intra în vigoare noul sistem de plată al parcării autovehiculelor și în ce constau măsurile coercitive pentru cei care nu vor respecta regulamentul stabilit pentru acest serviciu prestat către populație.

Află și un alt motiv care l-a determinat pe primarul municipiului să introducă acest sistem de închiriere a spațiilor de parcare. Ce ”fenomene” vor dispare cu această ocazie! Ce nu vor mai avea voie posesorii de autoturisme pe raza municipiului!

Cazurile în care se observă ”reaua  voință” a cetățeanului (  blocajele căilor de acces, ale traficului, a trotuarelor  etc) vor fi sancționate drastic!  

(Jurnal)

 

5 COMENTARII

  1. Am urmarit interviul domnului primar si sunt de acord in totalitate cu ce ne-a spus. In plus, propun ca toate locurile de parcare din piata sa fie taxate. De ce? Pentru ca daca vii de la serviciu si doresti sa-ti cumperi pentru 10 minute ceva din piata centrala nu gasesti loc de parcare. De ce? Pentru ca toti vanzatoriii din piata, incepand cu ora 8,00 isi parcheaza masinile pana la ora de plecare in acele locuri de parcare care cu greu primaria le-a creat. Acel vanzator, daca ar trebui sa plateasca cel putin 1 leu pe ora, n-ar mai lasa masina in piata si ar cauta o zana fara plata pe strazile mai indepartate. Ca exemplu, vedeti de ce parcarea cu plata a lui Ujeniuc este zilnic goala?

  2. Poate are in vedere domnul primar, ca pentru multiplicarea nr. locurilor de parcare sa rezolve si problema garajelor dintre blocuri, care ocupa foarte mult spatiu(care poat fi amenajate ca parcare) avandu-se in vedere ca unele garaje au latimea mai mare cu cel putin la 1,5m, deci la doua garaje mai apare un loc de parcare. Ar fi interesant sa vedem ce masuri se vor lua.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.