Elicopterele M.A.I. transportă alimente unor marinari blocați de ghețuri, în două șlepuri, pe Dunăre!

0
235

barja-pe-dunare-gheata-elicopter-1Cu două zile în urmă vă informam despre o serie de șlepuri prinse de ghețuri în apele Dunării, în dreptul  orașului Călărași.  Dunărea continuă să fie îngheţată pe kilometri întregi, după cum ne spunea directorul Căpităniei Porului Giurgiu, Florin Oprea.

 Mai multe şlepuri şi barje sunt prinse între sloiuri. Marinarii ce lucrează pe ele  nu au apă sau mâncare. Supravieţuiesc după cum declară aceștia numai datorită proviziilor care le parvin cu elicopterele Ministerului de Interne. Nici bacul nu face curse. Spărgătoarele de gheaţă par neputincioase, iar locuitorii de pe mal trăiesc un coşmar.

Aprovizionarea marinarilor la locul în care au fost prinși de ghețuri a fost o misiune dificilă. În acest scop, elicopterul a fost menţinut la punct fix, pentru ca pompierii să poată coborî la bordul celor două nave.

Cei 8 marinari sunt blocaţi în zona ostrovului Albina, din judeţul Călăraşi. Acolo, pe kilometri întregi, Dunărea e acoperită de un strat de gheaţă de cel puţin 20 de centimetri. Conform comunicatelor primite marinarii nu sunt în pericol şi vor fi, în continuare, aprovizionaţi cu mâncare şi cu apă.

(Jurnal)