Din această lună se extind serviciile medicale acordate de medicii de familie. Injecțiile și perfuziile pot fi făcute și acasă la pacienți…

0
196

Din această lună   pachetul de servicii medicale acordate la medicii de familie şi în ambulatorii a fost extins.

Astfel, intervențiile de mică chirurgie, vor fi decontate şi la medicii de familie, care mai nou vor putea da şi trimiteri la analize pentru diabet.

Lista completă apare în normele de aplicare a contractului-cadru privind asistenţa medicală, în vigoare de la 1 aprilie.

Injecţiile şi perfuziile au fost incluse între serviciile medicale asigurate prin medicii de familie. Pot fi făcute la cabinet, acasă la bolnav sau la locul solicitării, şi după programul obişnuit de lucru.

În caz de urgenţe, medicul de familie va interveni în timpul programului normal, dar nu numai la cabinet, ca până acum.O altă noutate importantă: pacienţii asiguraţi care au cel puţin 18 ani vor putea afla mai repede dacă suferă de diabet zaharat şi vor putea începe cât mai curând tratamentul. De acum, medicul de familie le poate da bilet de trimitere pentru testul de toleranță la glucoză și pentru hemoglobina glicozilată, în cadrul serviciilor de prevenţie.

Dacă analizele nu ies bine, le poate da şi reţeta gratuită pentru Metformin.

În asistenţa medicală ambulatorie, au fost incluse mai multe servicii care pot fi recomandate de medicii de medicină fizică și reabilitare. Incluse sunt şi serviciile de psihologie clinică, consiliere psihologică şi psihoterapie, precum și serviciile furnizate de fizioterapeut.