AcasăActualitateDezvoltatorul imobiliar „La Gloire” se retrage din Giurgu, motivând că Primăria i-a...

Dezvoltatorul imobiliar „La Gloire” se retrage din Giurgu, motivând că Primăria i-a blocat un proiect în valoare de 5,5 milioane de euro! Care este explicația reprezentanților Primăriei…!

 

Cu puțin timp în urmă, dezvoltatorul imobiliar„ La Gloire”, anunța că se retrage din municipiu, nemulțumit de faptul că Primăria Giurgiu i-ar fi blocat un proiect în valoare de 5,5 milioane de euro. 

Dezvoltatorul a publicat la momentul respectiv și o justificare a gestului său, printr-un text ce ne-a fost remis și nouă, la redacția cotidianului.

Iată ce scriau aceștia în documentul on line:

„Dezvoltatorul imobiliar La Gloire, renumit pentru proiectele sale rezidențiale premiate și recunoscute pe plan național, cât și internațional, a decis să abandoneze proiectul de pe bulevardul CFR, în urma blocajului nejustificat al primăriei orașului.

Această acțiune vine în contrast direct cu promisiunile de anul trecut ale oficialilor orașului Giurgiu, care se lăudau cu un mediu deschis și încurajator pentru noi investiții imobiliare.

După luni întregi de muncă asiduă pentru proiectare și după obținerea tuturor avizelor, primăria a virat brusc într-o direcție ostilă, impunând cerințe absurde și iraționale care ar deforma fațadele clădirii, ar paraliza traficul și ar răpi proiectului peste 1000 de metri pătrați. Mai mult, aceste cerințe, care nu doar că depășesc limitările regulamentului de urbanism, dar contrazic planul de urbanism zonal existent, au fost aduse în discuție în mod surprinzător și inacceptabil după finalizarea negocierilor inițiale și a unui acord preliminar.

Prin această decizie de retragere, Giurgiu nu numai că pierde o investiție masivă de 5,5 milioane de euro, dar își sabotează și viitorul în ceea ce privește atragerea de noi oportunități de dezvoltare.

La Gloire evidențiază că acest comportament abuziv, arbitrariu și complet imprevizibil din partea autorităților locale constituie un avertisment sever pentru orice potențial investitor, stigmatizând orașul cu o reputație negativă și compromițând grav potențialul său economic și de dezvoltare pe termen lung.

În acest context de profundă dezamăgire, compania își reafirmă devotamentul față de principiile dezvoltării durabile și ale colaborării constructive. Cu toate acestea, La Gloire își exprimă speranța că, pe viitor, administrația orașului Giurgiu va revizui și va adopta o politică mai deschisă și mai favorabilă față de investiții, facilitând astfel proiecte care să aducă beneficii tangibile atât comunității locale, cât și economiei orașului.”

 La rândul ei, reprezentanții Primăriei Giurgiu au considerat de cuviință să explice de fapt care au fost argumentele pentru care acest proiect, despre care se face vorbire în textul de mai sus, nu a primit avizul pentru realizarea lui.

Drept la Replică

„Având în vedere comunicatul de presă dat publicității de către investitorul La Gloire, Primăria municipiului Giurgiu face următoarele precizări:

Reprezentanții firmei „La Gloire” au scos în evidență doar faptul ca nu le-a fost aprobat Planul Urbanistic Zonal, acuzând autoritățile locale de rea-credință, fără să expună motivele reale care au condus la acest rezultat.
Conform normelor legislative în vigoare, prin PUZ sunt stabilite reglementările funcționale, ce includ accesul și parcajele, în vederea aprobării PUZ-ului.
La nivelul primăriei muncipiului Giurgiu se întrunește o comisie tehnică, formată din profesori universitari din cadrul Facultății de Arhitectură și Urbanism București, comisie care a emis în acest caz aviz nefavorabil, autoritățile locale fiind exonerate de orice acuzație sau speculație.
Mai mult decât atât, deși legislația în vigoare obligă investitorul să asigure un număr de parcări cel puțin egal cu numărul de locuințe, din analiza documentației PUZ, reiese că se asigurau în incintă doar 60% din necesarul de parcaje, ținând cont de faptul că intrarea în incintă urma să fie realizată prin accesul adiacent Inspectoratului Județean de Poliție.
Comisia tehnică i-a solicitat investitorului un studiu de trafic pentru soluționarea accesului auto, document care lipsește și în prezent din dosar.
Primăria municipiului Giurgiu își exprimă regretul pentru situația existentă, însă legea trebuie respectată, fără excepție.

             Condițiile și recomandările transmise către La Gloire:

 

sursa: Primăria Giurgiu

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
8.1 ° C
8.1 °
8.1 °
91 %
5.7kmh
100 %
joi
15 °
vin
16 °
sâm
16 °
Dum
16 °
lun
14 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!