P1130295Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Giurgiu a desfăşurat la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu, în data de 15 iulie, activităţi de prevenire a consumului de droguri, adresate persoanelor private de libertate şi activităţi de informare a personalului penitenciarului despre serviciile oferite de centrele Agenţiei Naţionale Antidrog, pentru asigurarea asistenţei medicale, psihologice şi sociale a persoanelor consumatoare de droguri.

Activitatea s-a desfăşurat în baza Protocolului de cooperare între Agenţia Naţională Antidrog şi Penitenciarul de Maximă Siguranţă Giurgiu, a avut tema “Dependent de speranţă, închisoarea nu este un capăt de drum”, a fost proiectată şi susţinută cu scopul de a preveni consumul de droguri în penitenciar şi a constat în prezentarea şi dezbaterea de teme specifice, referitoare la riscurile consumului de droguri, cu accent pe creşterea influenţei factorilor de protecţie şi scăderea influenţei factorilor de risc. Au fost prezentaţi factorii de risc în cazul bolilor asociate consumului de droguri, efectele nocive ale consumului de droguri şi N.S.P.- Noi Substanţe Psihoactive-.

Reprezentantul C.P.E.C.A. Giurgiu şi specialiştii Serviciului de Asistenţă Psihosocială din Penitenciarul Giurgiu au adresat recomandări deţinuţilor, referitoare la efectele consumului de alcool, tutun şi droguri asupra sănătăţii.

S-au distribuit materiale informative şi pliante ale Agenţiei Naţionale Antidrog cu următoarele teme:   „Trăieşte-ţi viaţa fără droguri”„Fii TU, fără droguri”; „Renunţă la fumat !!”.