Deși nu suntem sub cod, cad copacii prin județ

0
379

De aproape 24 de ore, asupra județului nostru s-a abătut ploaia și, de câteva ore, mai exact de circa două ore,a început să bată și vântul, din ce în ce mai puternic.

Și, deși nu suntem sub avertizarea vreunui cod de vreme rea, încă de la ora 11,15 au început să fie raportate probleme care au avut, ca și cauză de producere, condițiile meteo.

Mai întâi, a fost vorba despre un copac în pericol de prăbușire, în Bolintin Vale, intervenție la care au fost solicitați pompierii de la Detașamentul Bolintin Deal.

Câteva ore mai târziu, s-a dezlănțuit vântul, și imediat au început să apară copacii căzuți. Primul a fost un copac căzut pe DJ 401, între Hotarele și Herăști, pe care l-au degajat pompierii Punctului de Lucru Greaca.

A urmat apoi un alt copac pe A1, km 36, pe sensul de mers spre Capitală, circulația fiind blocată, deoarece ambele sensuri au fost blocate. Jumătate de oră mai târziu, copacul fusese îndepărtat  de pe carosabil.

Un ultim copac căzut, raportat de pompierii giurgiuveni, a fost înregistrat în zona Casei Armatei din municipiu, din fericire îndepărtat de pompierii de la Detașamentul Giurgiu.

Ploaia torențială a afectat și curțile oamenilor. Prima curte afectată a fost în localitatea Vâlcelele, comuna Vânătorii Mici, la scoaterea apei intervenind pompierii de la Detașamentul Bolintin Deal și de la Garda Roata de Jos.

O altă curte inundată s-a înregistrat în localitatea Buturugeni, după deplasarea autospecialei pentru munca operativă constatându-se că nu mai era nevoie de intervenția pompierilor, întrucât Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din localitate, împreună cu primarul, erau prezenți pe teren cu un buldoexcavator pentru remedierea problemelor apărute.

(Jurnal)