FIFA a decernat luni , premiul pentru cel mai bun fotbalist al anului,  atcantului portughez Cristiano Ronaldo, vedeta echipei spaniole Real Madrid.

El a câștigat pentru doua oară consecutiv titlul de cel mai bun fotbalist al anului, în cadrul Galei premiilor The Best, organizată luni, la Londra, de Federația Internațională de Fotbal (FIFA).

Totodată tehnicianul formației spaniole Real Madrid,  francezul Zinédine Zidane, a fost desemnat cel mai bun antrenor al anului 2017. antrenor al anului 2017.  Zidane a câștigat în 2017 trofeul Ligii Campionilor cu Real, pentru al doilea an consecutiv, precum și titlul de campion al Spaniei. Zidane a mai cucerit în acest an Supercupa Europei și Supercupa Spaniei, relatează Agerpres.

Cristiano Ronaldo a intrat totodată în Cartea Recordurilor. El a fost desemnat jucătorul care a înscris în cele mai multe ediţii de Campionat European.

Vorbind despre principalul său rival Cristiano Ronaldo a declarat că nu îl vede pe Messi ca pe un  adversar  și că îi place să îl urmărească pentru că este un superfotbalist.

Ronaldo a mai spus că nu este prieten cu Messi, dar că asta nu înseamnă că nu poate aprecia un fotbalist de o valoare incontestabilă „Am o relație bună cu Messi. Nu merg la casa lui, nu mâncăm împreună și nu suntem prieteni, dar îl consider un coleg și nu un rival. Nu îmi plac comparațiile, chiar dacă sunt parte din fotbal”, a declarat Cristiano Ronaldo potrivit Mundo Deportivo,” citat de gsp.ro. 

(Jurnal)