În calitatea sa de membru al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, deputatul giurgiuvean Alexandru Andrei a primit, alături de colegii săi din Comisie, vizita omologilor din Knesset, vizită derulată în perioada 18-19 octombrie.

Vizita colegilor din Israel a fost, fără îndoială, o oportunitate pentru amplificarea parteneriatului româno-israelian prin dialog interparlamentar – ne spunea parlamentarul giurgiuvean în legătură cu acest eveniment .

Discuţiile purtate în cele două zile cu delegaţia israeliană, condusă de președintele Comisiei de politică externă și apărare din Knesset, Avi Dichter, au reprezentat un prilej de a adânci coordonatele excelentei colaborări în sectorul de apărare și a potențialului de extindere a parteneriatului bilateral în domeniul apărării, industriei de apărare și a securității cibernetice.

Am avut, astfel, oportunitatea de a discuta subiecte punctuale de interes comun cu înalţii oaspeţi israelieni în cadrul unei întrevederi la Comisie, ocazie cu care am reafirmat preocupările comune asupra evoluţiilor de securitate din întreaga lume, în special din Orientul Mijlociu, regiune în care Israelul rămâne cel mai important partener strategic al României.

La finalul întâlnirii cu colegii din Israel, ne putem declara extrem de mulţumiţi că am regăsit elemente de continuitate pe linie de dialog și un important instrument de cooperare româno-israelian, Forumul Parliament-to-Parliament (P2P), se înscrie pe o traiectorie evolutivă în ceea ce privește comunicarea.

Concluzia desprinsă din această întâlnire – benefică pentru ambele părţi – este că potenţialul economic real al relaţiei bilaterale România-Israel nu a fost încă atins și că trebuie identificate mai multe oportunităţi de amplificare şi dinamizare a acesteia”, ne-a mai declarat deputatul Alexandru Andrei, la finalul întâlnirii cu delegaţia israeliană.

(Jurnal)