Românii sunt cunoscuți pentru mâncărurile tradiționale, extrem de gustate de turiștii străini care ne trec granițele. Și, de asemenea, extrem de lăudate de acestea.

În ciuda acestor aprecieri, nu ne regăsim, ca țară, în topul celor mai bune zece mâncăruri tradiționale. Nici sărmăluțele, nici mititeii, nici bulzul de mămăligă sau pastrama de berbecuț nu se regăsesc printre preferințele celor care au întocmit un clasament al celor mai bune mâncăruri tradiționale.

În schimb, Italia, Franţa, Mexic, Grecia sau Thailanda se numără printre ţările considerate a avea cea mai bună mâncare tradiţională din lume.

Pe locul 10 în clasament se află Thailanda. Mâncarea thailandeză are câteva produse speciale care sunt  disponibile în toate restaurantele thailandeze din lume. Gastronomia thailandeză are influenţe indiene şi chinezeşti adaptate la gusturile locale. Thailandezii iubesc amestecurile de gusturi şi preferă mâncarea picantă. Folosesc chilli în cele mai multe feluri de mâncare, inclusiv în salate. Specifice thailandezilor sunt farfuriile cu insecte, precum lacuste prăjite şi furnici din cuib de copac.

Pe locul 9 în topul ţărilor cu cele mai bune mâncăruri din lume se află Statele Unite ale Americii. Aici principalele produse alimentare sunt cele de tip fast food. Din America s-au răspândit în întreaga lume lanţuri celebre de mâncăruri de tip fast food, iubite şi apreciate pe orice continent.

Locul 8 este ocupat de China. Mâncarea chinezească are un fel specific de a fi consumată: cea solidă se mănâncă cu beţişoare  din bambus dintr-un vas mai adânc, iar cea lichidă, cu o lingură din ceramică. Chinezii consideră că este barbar a avea un cuţit la masă şi din acest motiv mâncărurile sunt preparate în bucăţele mici, gata să fie mâncate. Spre deosebire de mâncărurile vestice, unde proteina animală este principalul fel de mâncare, ingredientele principale dintr-o mâncare chinezească sunt ca rbohidraţii, gen orez sau tăieţei.

Locul 7 în topul www.mostluxuriouslist.com este ocupat de Japonia. Ingredientele principale ale bucătăriei japoneze tradiţionale sunt: peştele şi alte produse marine, zarzavaturile şi orezul . Peştele este deseori servit crud, cel mai răspândit sortiment de mâncare de gen fiind sushi. Abundenţa produselor marine în apele care înconjoară Japonia şi religia budhistă care interzice uciderea animalelor au făcut ca japonezii să folosească carnea produse lactate sau grăsimi animale în mod redus.

Pe locul 6 în topul realizat de mostluxuriouslist.com se află Spania. Spania are una dintre cele mai diversificate bucătării europene, varietate datorându-se diferenţelor de geografie, cultura şi climă dintre regiunile acestei ţări. Pestele si fructele de mare sunt ingrediente de baza.

Locul 5 în topul ţărilor cu cele mai bune mâncăruri este ocupat de Grecia. Grecii au câteva ingrediente de bază care sunt folosite în aproape toate felurile de mâncare. Printre acestea se numără: lămâia, uleiul de măsline, ierburile aromale şi vinul. Toate aperitivele lor sunt servite cu sosuri diferite. Carnea de miel şi carnea de iepure sunt specifice gastronomiei greceşti.

Locul 4 în topul ţărilor cu cele mai bune mâncăruri este ocupat de India. Indienii folosesc o gamă variată de condimente, considerând că acestea sunt ingredientul cel mai important în prepararea unei mâncări.Unele condimente sunt folosite pentru textură şi culoare, şi altele exclusiv pentru gust.

Locul 3 este ocupat de Franţa. Gastronomia franceză este considerată cea mai rafinată din lume. Există multe feluri de mâncare franţuzeşti, care s-au dezvoltat şi au ajuns să fie recunoscute la nivel mondial. Franţa este ţara în care gătitul a fost ridicat la rang de artă şi se spune că francezii sunt cei mai buni bucătari din lume. Vinul si brânza sunt părtile cele mai importante ale bucătăriei franceze, folosite atât ca  ingrediente, cât si separat. Francezii sunt, de asemenea,  renumiţi pentru produsele de patiserie.

Locul 2 este ocupat de Mexic.Produsele de bază în gastronomia mexicană sunt fasolea, ardeiul şi porumbul.

Ţara cu cea mai bună mâncare din lume este Italia, potrivit mostluxuriouslist.com. Gastronomia italiana este vestită pentru pastele sale, pizza preparata cu brânzeturi şi fructele de mare. În Italia se consumă multă carne de miel, orez şi untdelemn, roşii,  parmezan, mozzarela, dar şi ciuperci uscate şi legume.