Descoperiri incredibile ale polițiștilor de frontieră, la PTF Calafat

0
112

 Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Calafat – judeţul Dolj (aflat în jurisdicția Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu) au depistat un cetăţean bulgar care s-a prezentat la controlul de frontieră la volanul unui autocamion marca Man ce tracta o semiremorcă marca Lamberet, care figura ca bun căutat pentru confiscare, alerta fiind introdusă de autorităţile daneze. 

În data de 24.08.2019, în jurul orei 21.30 la Punctul de Trecere al Frontierei Calafat – I.T.P.F. Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul bulgar M.Y., în vârstă de 44 de ani, la volanul unui autocamion, marca Man, ce tracta o semiremorcă marca Lamberet, fabricată în anul 2008.

Cu ocazia controlului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare cu privire la mijlocul de transport în cauză, în urma cărora au constatat că semiremorca figurează ca fiind „bun căutat pentru confiscare”, alertă introdusă de autorităţile din Danemarca, la data de 20.12.2018.

Faţă de cele constatate, bărbatul a declarat că semiremorca nu îi aparține, el fiind angajatul unei firme de transport internațional și nu avea cunoştinţă despre faptul că aceasta era căutată de autorităţi.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tăinuire, iar semiremorca în valoare de 40.000 lei, a fost indisponibilizată la sediul S.T.P.F. Dolj, până la finalizarea cercetărilor.

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere al Frontierei Calafat au descoperit cantitatea de 106 litri alcool, pe care un cetăţean bulgar a încercat să o introducă ilegal în ţară.

În data de 25.08.2019, la ora 16.30, în Punctul de Trecere al Frontierei Calafat, judeţul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui microbuz înmatriculat în Bulgaria, un cetăţean bulgar, în vârstă de 32 de ani.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în compartimentul de marfă al microbuzului, cantitatea de 106 sticle cu alcool, a câte un litru, de diverse mărci, care aveau aplicat timbru fiscal din R. Bulgaria.

La cercetări, şoferul a declarat faptul că a cumpărat alcoolul din Bulgaria, fără să ştie că această cantitate intră sub regimul codului fiscal românesc.

Întreaga cantitate de alcool, a cărei valoare pe piață se ridică la suma de 7.680 lei, a fost ridicată în vederea confiscării.

Poliţiştii de frontieră au sesizat Autoritatea Vamală care a reținut cantitatea de alcool, iar persoana în cauză a fost sancționată cu amendă în valuare de 20.000 lei, conform prevederilor art.414, alin. 5 şi art. 449 alin. 3, din legea 227/2015 privind Codul fiscal al României.