Deputatul PSRO Liliana Ciobanu, reconfirmat oficial ca cel mai activ parlamentar din judeţul Giurgiu

1
289

liliana-ciobanu-activa-in-parlamentul-romaniei

Deputatul PSRO Liliana Ciobanu, şi-a reconfirmat poziţia de cel mai activ parlamentar al judeţului Giurgiu din acest mandat, conform ultimei ediţii a Raportului Indicelui Activităţii Parlamentare (IAP), dat publicităţii recent.

Potrivit acestei analize a activităţii parlamentare, Liliana Ciobanu ocupă locul 10 în clasamentul femeilor din Camera Deputaţilor, în funcţie de munca depusă, şi, de asemenea, se menţine în prima poziţie între parlamentarii judeţului Giurgiu.

Analiza IAP la nivel individual este un indice cantitativ, ponderea sa fiind alcătuită din iniţiativele legislative (în proporţie de 30%), luările de cuvânt (25%), declaraţiile politice (20%), întrebările şi interpelările (15%), precum şi moţiunile (10%). De menţionat este faptul că marea majoritate a ocupanţilor primelor poziţii sunt liderii de grup, preşedinţii, vicepreşedinţii şi ceilalţi membri ai conducerilor  Camerei Deputaţilor şi Senatului, a căror valoare ridicată a  IAP este generată de numărul mare de luări de cuvânt prin natura funcţiei deţinute.

       Raportul menţionat a relevat că cele 56 de deputate s-au dovedit a fi cu 18,76% mai active decât cei 360 de deputaţi, iar cele 13 senatoare sunt cu 99,03% mai active decât cei 166 de senatori. Din totalul de 595 de demnitari existenţi la începutul mandatului, în prezent mai sunt în funcţie doar 514 deputaţi şi senatori. Dintre aceştia, proporţia femeilor este de doar una la şapte parlamentari, cu atât mai meritorie este activitatea doamnelor din Parlament, mai ales că numărul femeilor senator a scăzut la finalul ultimei sesiuni parlamentare de la 13 la 10.

„Sunt mulţumită că am avut o activitate parlamentară laborioasă, că am fost activă şi implicată în acest prim mandat al meu de deputat, dar şi pentru faptul că munca mea a fost recompensată de prezenţa în primele zece femei din Camera Deputaţilor. Le mulţumesc, deopotrivă, giurgiuvenilor care m-au mandatat să-i reprezint în Parlament, iar acum le transmit că nu i-am dezamăgit şi votul lor a fost transpus în fapte din partea mea. Sunt convinsă că oamenii din Giurgiu vor face diferenţa la alegerile parlamentare din decembrie între un ales care a dormit patru ani şi unul care s-a dedicat cu adevărat activităţii, respectiv şi-a văzut de treaba ce o avea de făcut”, a subliniat deputatul Liliana Ciobanu.

 (Biroul de Presă al deputatului PSRO Giurgiu Liliana CIOBANU, 6 septembrie 2016)

1 COMENTARIU