C.J.C.P.C.T. Giurgiu şi C.C.I.V. Giurgiu au impresionat la Festivalul Internaţional de Folclor din Grecia

0
303

IMG_6120În perioada 26-31 august, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (C.J.C.P.C.T.) Giurgiu şi Centrul Cultural ”Ion Vinea” (C.C.I.V.) Giurgiu au participat la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor, desfăşurat în regiunea Pieria din Grecia. Potrivit declaraţiei managerului C.J.C.P.C.T. Giurgiu, prof. Carmen Peţanca, pentru publicaţia noastră, la manifestare au participat reprezentanţi din 7 ţări – India, Ucraina, Lituania, Turcia, Bulgaria, Grecia şi România, fiecare formaţie evoluând aproximativ 10-15 minute. C.J.C.P.C.T. Giurgiu a fost reprezentat de Ansamblul folcloric ”Doina Dunării”, în timp ce C.C.I.V. Giurgiu de trupa ”Step up”, ne-a mai precizat Carmen Peţanca.

De asemenea, aceasta ne-a mai spus că ambele instituţii au trecut printr-o procedură de preselecţie înainte de a primi invitaţia la acest Festival, în sensul că au trebuit să trimită un formular de aplicaţie, însoţit de fotografii şi link-uri video, care cuprindeau reprezentaţii ale celor două formaţii, şi, în urma vizionării, acestea au fost acceptate să participe la eveniment.

IMG_5864A fost o oportunitate pentru noi să interacţionăm cu alte culturi, cum ar fi cea indiană, cu care nu ne mai întâlnisem până acum. Pot să vă mai spun, fără să exagerez, că jocul românesc a avut mare ”priză” la public, la finalul reprezentaţiilor participanţii noştri fiind aplaudaţi în picioare. Totodată, ne-a bucurat faptul că am putut face schimb de experienţe culturale şi de date de contact pentru o eventuală participare la viitoarele festivaluri pe care ţările respective le vor organiza, a conchis managerul  C.J.C.P.C.T. Giurgiu, prof. Carmen Peţanca.

Teodora NICOLAU