Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu, susţine dezvoltarea reţelei bibliotecilor publice

0
169

Deputatul PSD Giurgiu, Cristina-Elena Dinu, doreşte impulsionarea reţelei bibliotecilor publice, adresându-se pe această temă ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, Valer-Daniel Breaz, printr-o interpelare parlamentară.

În acest context, parlamentarul social democrat i-a reamintit ministrului Culturii succesul înregistrat de Programul „Biblionet”, derulat în urmă cu câţiva ani: „Ministerul Culturii a reuşit modernizarea unui mare număr de biblioteci prin programul „Biblionet”, pus în aplicare pe parcursul a şase ani, până în 2014. Acesta a constituit una dintre cele mai importante investiţii pentru facilitarea accesului public la internet, fiind extrem de util în vederea constituirii unui sistem durabil de biblioteci publice moderne în România”.

În finalul documentului oficial înaintat conducerii MCIN, deputatul giurgiuvean a solicitat răspuns la următoarele aspecte: „1. Aveţi în vedere iniţierea unui alt program naţional de tipul „Biblionet” pentru bibliotecile din România?; 2. Care este situaţia actuală a bibliotecilor publice, atât la nivel naţional, cât şi în judeţul Giurgiu?; 3. Cum intenţionaţi să creşteţi apetitul românilor, şi îndeosebi a tinerilor, pentru lectură şi citit?”.

„Programul „Biblionet” a ajutat bibliotecarii să aducă un suflu nou în cadrul acestor instituţii de cultură fundamentale pentru viitorul ţării, foarte multe biblioteci fiind salvate astfel de la dispariţie. Din aceste considerente, oamenii din domeniul cultural susţin că reluarea acestui program ar fi oricând de mare folos pentru dezvoltarea atractivităţii populaţiei spre biblioteci şi lectură”, a concluzionat Cristina Dinu într-un material semnat de biroul său de presă.