În perioada 27-28 septembrie, Direcția județeană pentru Sport și Tineret Vâlcea în colaborare cu Clubul Sportiv Municipal Râmnicu Vâlcea au organizat la Sala Sporturilor ,,Traian ” din municipiu etapa a șaptea a Campionatului Interjudețean de lupte greco-romane.

Echipa S.C.M. Dunărea Giurgiu condusă de prof. Florin Antonescu, antrenorul lotului, a participat la aceasta competiție cu un lot de  14 sportivi având ca obiectiv principal verificarea celor care, în perioada următoare, vor participa la turneul național  de calificare pentru finala campionatului național, ce va fi organizată în perioada 10-13 octombrie la Tulcea.

La finalul competiției, sportivii giurgiuveni au reușit să urce pe podiumul de premiere prin:
Locul 1 Dumitru Andrei categoria 46 kg
Locul 2 Bălăceanu Marian 60 kg
Locul 2 Roată Petronel 66 kg
Locul 2 Roată Petrică 40 kg
Locul 3 Bălăceanu Iulian 67 kg
Locul 3 Jarcalete Marian 100 kg.


„Merită remarcat comportamentul foarte bun observat de către colectivul de antrenori prezenți în sală al sportivului Jarcalete Marian care, la categoria 100 kg, a ocupat poziția a treia, deși se află de o perioadă relativ scurtă în lotul de lupte giurgiuvean. Trebuie menționat faptul că acesta este din localitatea Gostinu și a fost îndrumat către sala de lupte de către maestrul emerit al sportului, Nicu Gingă”, ne spenea, la scurt timp de la încheierea competiției, antrenorul lotului giurgiuvean, Florin Antonescu.

Tot sâmbătă  28 septembrie, 5 sportivi din cadrul Secției de lupte, născuți în perioada 2008-2011 au participat la Cupa Orașului Pantelimon, competiție care a adus la start un număr de peste 180 sportivi cu vârste cuprinse între 8 – 11 ani.

Secția de lupte a S.C.M. Dunărea Giurgiu a fost reprezentată de cinci tineri sportivi însoțiți de părinții lor și de maestrul sportului, Nicu Gingă.

„Sportivii giurgiuveni au reprezentat cu cinste orașul nostru, doi dintre aceștia reușind să se claseze pe locul 3 la categoriile lor de vârstă și kilograme. Aceștia sunt: Lazăr Luca categoria 40 kg, Herghelegiu Lucian 36 kg. Sunt rezultate care ne bucură și care ne dau speranțe pentru viitor „,spunea Florin Antonescu.

„Inceputul activității competiționale ne oferă speranța ca la încheierea anului 2019 bilanțul secției de lupte va fi unul care să mulțumească sportivii, părinții și pe toți iubitorii sportului din județul nostru” – ne-a mai declarat prof. Florin Antonescu, antrenorul secției de lupte.