Deputatul PNL de Giurgiu, Gabriela HORGA: ”Bugetul de stat a fost aprobat!”

0
195

Parlamentul a votat legea bugetului de stat și legea bugetului asigurărilor sociale pentru anul 2021. Cele două legi vor merge la promulgare, dacă nu vor fi contestate de opoziție la Curtea Constituțională.

Parlamentul României a votat, marți, 2 martie 2021, legea bugetului de stat, cu 234 de voturi „pentru” și 170 de voturi „împotrivă”. Legea bugetului a trecut de Parlament fără amendamente, toate cele peste 3.600 depuse de PSD fiind respinse de Coaliție. Cu 254 de voturi „pentru” și 128 „împotrivă” a fost adoptat și bugetul asigurărilor sociale de stat. În acest context , Deputatul liberal, de Giurgiu, Gabriela Horga ne-a declarat:

,,Am mai spus și o repet, este un buget al investițiilor și dezvoltării, al relansării economice, un buget realist. Estimam pentru 2021 o creștere economică, bazată pe un nou maxim istoric al investițiilor, în cuantum de 62 de miliarde, respectiv 5,5% din PIB. Prin reducerea deficitului cu 2,6% din PIB, intram pe un traiect al ajustării fiscal bugetare în linie cu recomandările Comisiei Europene din Semestrul European. Acest comportament responsabil permite atragerea celor 30 de miliarde de euro din Mecanismul de Redresare și Reziliență, de care avem atât de mare nevoie pentru dezvoltare.

Și încă o data repet, ceea ce spun cifrele, care nu mint: cheltuielile de asistentă socială au crescut, sunt de peste 90 miliarde lei, asta pentru că PENSIILE au crescut în 2020 cu 14%, alocațiile au crescut de 2 ori, în 2020 și în Ianuarie 2021, cu 19%, respectiv 16%, deși a fost an de criză economică. Și toate acestea fără ca TAXELE SĂ CREASCĂ, “ a declarat la incheierea şedinţei, deputatul de Giurgiu, Gabriela Horga.

(Jurnal)