Deputatul PER, Liliana Ciobanu: „Îndrăznește înainte”, sau „Aceeași Mărie cu altă pălărie”!

0
67

declaratie-liliana-ciobanuLa jumătatea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie, românii s-au convins de faptul că reformarea clasei politice a fost doar o vorbă în vânt! Cu foarte mici excepții, aceleași partide eterne își dispută supremația și voturile electoratului, deși sunt conduse de aceeași oameni cu probleme de integritate și judiciare, și sunt formate tot din aceeași veșnici „catindați”, unii dintre ei parlamentari pe viață, adică din 1990!

Despre ce reformare a clasei politice e vorba? Oamenii se uită cruciți și nu înțeleg nimic! Cei care vin în fața românilor să le ceară voturile, ca să nu spun să le cerșească, au aceleași fețe, aceleași metehne și aceleași apucături ca întotdeauna! Parcă asistăm la un film în reluare, dar jalnic regizat, sub titlul „Aceeași Mărie, cu altă pălărie”!

Dincolo de lipsa unei campanii electorale adevărate, bazate pe programele și ideile celor care candidează, opinia publică este grav intoxicată de lansarea tezei conform căreia doar PSD și PNL există în acest scrutin, doar aceste formațiuni se luptă pentru voturi și doar ele vor câștiga! Această intoxicare este propagată prin informații false, pe de o parte, precum și prin denigrarea agresivă a partidelor mici și a candidaților independenți.

De asemenea, se încearcă acreditarea în mințile oamenilor a unei concepții extrem de dăunătoare pentru democrația românească și sistemul actual de vot, cea potrivit căreia votul nimănui nu contează, că jocurile sunt deja făcute, și bucatele viitoarei configurații a Parlamentului și a viitorului Guvern sunt împărțite! Nimic mai fals, oameni buni! Eu vă spun că fiecare vot contează și fiecare dintre voi trebuie să mergeți la urne, dacă vă doriți de-adevăratelea schimbarea clasei politice!

O scurtă reamintire! PSD și PNL sunt aceleași partide care în urmă cu patru ani formau USL. Adică, cum spuneam, „Aceeași Mărie, cu altă pălărie”! Cele două partide au conducerile certate cu legea, ba chiar omorâte cu legea! De fațadă, se prefac că se iau la luptă dreaptă! În realitate, nu au nicio strategie pentru România și români. PSD merge cu sloganul ,,Îndrăzneşte să crezi în România”, care seamănă cu celebrul slogan de adormit mințile românilor de pe vremuri, „Dormi liniștit, FNI (a se citi Vântu) lucrează pentru tine!”.

PNL, cealaltă Mărie, vine cu „România înainte”!!!! Minunat, înălțător și profund mobilizator! Cu alte cuvinte, într-o traducere liberă a unui om de rând, de acum încolo vom merge înainte cu ăștia că până acum am mers înapoi, sau cel mult am stat pe loc! Adică liberalii îi fac pe toți românii, la grămadă, înapoiați! Excelent! Bravo! Evident, oamenii vor decide pentru ei dacă vor să meargă înainte sau să dea înapoi, ca și până acum, inclusiv acei liberali de tradiție, care au prosperat din 1989 încoace pe muncă cinstită, dar probabil mergând de-andărătelea! Marele PNL, format din două mari partide, ne bagă pe gât un prim-ministru despre care nimeni nu știe ce activitate a avut în ultimul an, pentru că da, marele PNL, merge înainte fără oameni, neavând un candidat pentru această înaltă demnitate în stat!

În consecință, oameni buni și dragi, alternativele sunt să îndrăzniți, dacă sunteți timizi, sau să mergeți înainte, dacă până acum ați mers înapoi! În realitate, opţiuni foarte bune sunt multe altele! Să votați cu inima și în cunoștință de cauză, să vă informați corect, nu după propaganda foștilor tovarăși din USL! Eu vă spun să credeți, să vreți, să puteți! Şi să staţi (ne)liniştiţi, nu ne veghează nimeni!

Doamne ajută!

 

Deputat PER de Giurgiu,  24 noiembrie 2016, LILIANA CIOBANU – Parlamentul României  – Camera Deputaţilor