liliana-ciobanu-intrebare-1Deputatul independent Liliana Ciobanu i-a cerut ministrului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Dragoş Nicolae Pîslaru, într-o interpelare parlamentară, o mai mare preocupare faţă de situaţia în care se află copiii cu părinţii plecaţi în străinătate din judeţul Giurgiu.

„În România există încă dificultăţi majore în ceea ce priveşte protecţia copiilor lipsiţi de îngrijirea părinţilor pe perioada în care aceştia se află la muncă în străinătate. La această oră, conform unor informaţii neoficiale, peste 300.000 de copii din România sunt lipsiţi de grija părinţilor, plecaţi din ţară. Mai mult, în ultima perioadă a apărut şi fenomenul migraţiei copiilor, care au fost luaţi de acasă şi de la şcoală de către părinţii stabiliţi temporar în străinătate”, a subliniat parlamentarul giurgiuvean în documentul oficial înaintat conducerii MMFPSPV.

În finalul interpelării, Liliana Ciobanu i-a solicitat ministrului Muncii să răspundă la o serie de întrebări: „1. Câţi copii cu părinţii plecaţi în străinătate sunt declaraţi oficial la ANPDCA din subordinea ministerului pe care îl conduceţi şi câţi din aceştia sunt din judeţul Giurgiu?; 2. Câţi din copii au un singur părinte plecat, şi câţi ambii, la nivel naţional şi punctual în judeţul Giurgiu?; 3. Câţi copii au abandonat în ultimii ani şcoala, la nivel naţional şi din judeţul Giurgiu, deoarece au fost luaţi cu părinţii în străinătate?; 4. Ce măsuri are ministerul pe care îl conduceţi pentru protecţia acestor copii, care suferă traume imense din cauza lipsei părinţilor?” 

„România are foarte mult de suferit de pe urma stării în care se află copiii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, ale căror traume sunt, de cele mai multe ori, de nerecuperat pe parcursul vieţii. Este de neînţeles de ce Guvernul actual nu a avut nici măcar o luare de poziţie pe această temă, în intervalul de un an de când se ocupă de destinele ţării. De altfel, toată activitatea acestui Executiv de mucava demonstrează fără echivoc că românii continuă să se păcălească în momentele în care doresc o schimbare în bine! Sper ca domnul ministru să ofere un răspuns concret la întrebările mele, nu să înşiruie doar vorbe goale, aşa cum m-au obişnuit până acum membri Guvernului”, a conchis deputatul de Giurgiu.

Biroul de Presă al deputatului de Giurgiu Liliana Ciobanu, 13 octombrie 2016