20161014_144147Zona Liberă Giurgiu a împlinit 20 de ani de la înființare (HG nr.788/1996) . Cu  acest prilej directorul general al Zonei, Liviu Cartojan și-a adus aminte cu nostalgie în fața invitaților din mass media locală și a mai multor administratori de firme cu puncte de lucru în ZL, de primele clipe de existență ale acestei investiții. Simțindu-se legat de Zonă,  în 1996 el fiind inginer șef al ZL, Cartojan a făcut o trecere în revistă a celor două decenii de existență și evident despre evoluția principalilor indicatori economico-financiari ai zonei până la acest moment.

El a subliniat totodată faptul că pe tot acest parcurs a existat un moment  de referință : 2012,  de apogeu la toate capitolele, pe care Zona speră să îl atingă din nou și chiar să îl depășească. Liviu Cartojan a mai vorbit și despre facilitățile Zonei Libere , despre investițiile făcute aici de o serie de firme de prestigiu din țară și străinătate,  despre cifra de afaceri a societății și nu în ultimul rând despre obiectivele strategiei viitoare a actualei conduceri a Zonei Libere.

Atât el cât și primarul Municipiului, Nicolae Barbu, prezent la acest moment aniversar, alături de viceprimarul Ionel Dragomir și administratorul public Ghiță Nicușor , au subliniat măsurile ce vizează creșterea atractivității Zonei Libere Giurgiu, în noul context socio economic european, în care astfel de zone și-au pierdut facilitățile de care beneficiau la începutul creării lor. 

Cei doi au amintit în acest sens despre Planul de Dezvoltare Regional, în care Zona este prezentă cu 3 proiecte integrate : 1. Amenajarea unui terminal de Containere în Zona Cheului Bazin Verigă: 2. Amenajare cheuri la malul  dintre canalul Smârda și Dana de Balast – Bazinul Plantelor și 3. Reabilitarea integrată a infrastructurii în cadrul Zonei Libere Giurgiu prin realizarea unui port trimodal, cu terminal de containere. Primarul Barbu a evidențiat modul în care Zona Liberă își va schimba din mers modul de abordare pentru păstrarea investitorilor și în același timp atragerea altora , ce se vor bucura de condițiile oferite de un viitor parc industrial…

O parte din firmele ce activează în zona Liberă au primit la finalul acestei scurte ceremonii câte o plachetă aniversară din partea directorului general Liviu Cartojan, și a directoarei economice, Aurelia Dobre. La rândul său, primarul   Nicolae Barbu a  primit și el o astfel de plachetă ca reprezentant al Primăriei Giurgiu, principalul partener al Zonei Libere Giurgiu. 

La rândul nostru,  urăm  Zonei Libere o evoluție cât mai pozitivă în continuare, iar angajaților săi, tradiționalul La mulți ani!

(Jurnal)

2 COMENTARII