AcasăActualitateAniversare! Zona Liberă Giurgiu a împlinit două decenii de existență! (Video)

Aniversare! Zona Liberă Giurgiu a împlinit două decenii de existență! (Video)

20161014_144147Zona Liberă Giurgiu a împlinit 20 de ani de la înființare (HG nr.788/1996) . Cu  acest prilej directorul general al Zonei, Liviu Cartojan și-a adus aminte cu nostalgie în fața invitaților din mass media locală și a mai multor administratori de firme cu puncte de lucru în ZL, de primele clipe de existență ale acestei investiții. Simțindu-se legat de Zonă,  în 1996 el fiind inginer șef al ZL, Cartojan a făcut o trecere în revistă a celor două decenii de existență și evident despre evoluția principalilor indicatori economico-financiari ai zonei până la acest moment.

El a subliniat totodată faptul că pe tot acest parcurs a existat un moment  de referință : 2012,  de apogeu la toate capitolele, pe care Zona speră să îl atingă din nou și chiar să îl depășească. Liviu Cartojan a mai vorbit și despre facilitățile Zonei Libere , despre investițiile făcute aici de o serie de firme de prestigiu din țară și străinătate,  despre cifra de afaceri a societății și nu în ultimul rând despre obiectivele strategiei viitoare a actualei conduceri a Zonei Libere.

Atât el cât și primarul Municipiului, Nicolae Barbu, prezent la acest moment aniversar, alături de viceprimarul Ionel Dragomir și administratorul public Ghiță Nicușor , au subliniat măsurile ce vizează creșterea atractivității Zonei Libere Giurgiu, în noul context socio economic european, în care astfel de zone și-au pierdut facilitățile de care beneficiau la începutul creării lor. 

Cei doi au amintit în acest sens despre Planul de Dezvoltare Regional, în care Zona este prezentă cu 3 proiecte integrate : 1. Amenajarea unui terminal de Containere în Zona Cheului Bazin Verigă: 2. Amenajare cheuri la malul  dintre canalul Smârda și Dana de Balast – Bazinul Plantelor și 3. Reabilitarea integrată a infrastructurii în cadrul Zonei Libere Giurgiu prin realizarea unui port trimodal, cu terminal de containere. Primarul Barbu a evidențiat modul în care Zona Liberă își va schimba din mers modul de abordare pentru păstrarea investitorilor și în același timp atragerea altora , ce se vor bucura de condițiile oferite de un viitor parc industrial…

O parte din firmele ce activează în zona Liberă au primit la finalul acestei scurte ceremonii câte o plachetă aniversară din partea directorului general Liviu Cartojan, și a directoarei economice, Aurelia Dobre. La rândul său, primarul   Nicolae Barbu a  primit și el o astfel de plachetă ca reprezentant al Primăriei Giurgiu, principalul partener al Zonei Libere Giurgiu. 

La rândul nostru,  urăm  Zonei Libere o evoluție cât mai pozitivă în continuare, iar angajaților săi, tradiționalul La mulți ani!

(Jurnal)

2 COMENTARII

VREMEA

Giurgiu
cer senin
32.5 ° C
32.5 °
32.5 °
32 %
2.6kmh
2 %
lun
33 °
mar
33 °
mie
35 °
joi
37 °
vin
34 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!