cj-800x445Cu prilejul conferinței de presă organizată de social-democrații giurgiuveni, vineri, 14 octombrie, secretarul general al partidului, Răzvan Cuc, care este și administratorul public al județului, a prezentat Programul economic pentru viitoarea guvernare al PSD, bazat, după cum preciza acesta, pe creșterea și dezvoltarea economică a clasei de mijloc.
Potrivit prezentării, programul de guvernare al PSD include, în principal, creșteri de buget pentru fiecare categorie socială și alocări de fonduri pentru investiții.
Practic, este un program care va fi susținut și de partea de legislație, la care încă se lucrează până la data alegerilor – 11 decembrie. Am elaborat un program foarte clar, sustenabil, bazat pe cifre și lucruri contrete, nu gen ”faimosul” program de 7 pagini al Guvernului tehnocrat, a mai spus Răzvan Cuc.
La rândul său, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina, a întărit cele spuse de colegul său: Este, într-adevăr, un Program de guvernare sustenabil, ceea ce pe mine, ca președinte al Consiliului Județean, mă bucură foarte mult, pentru că, în acest fel, vom putea avea un ritm de creștere și de dezvoltare economică a județului mult mai accelerat. (…) Așa-zisul Guvern tehnocrat, care s-a bătut ”cu cărămida în piept” de câte ori a avut ocazia, că vor atrage fonduri europene, a reușit măreața ”performanță” de a atrage 1%. Oricât am încerca noi, cei din Consiliile Județene, să accesăm fonduri europene, pentru a trage bani în județe, fără acele ghiduri elaborate de Guvern nu se poate… De aceea, îmi pun toate speranțele în acest Program și în cele care urmează să apară, pentru că au la bază analiza unor oameni competenți, care ne arată cu cifre exacte de unde vin banii, cum vor fi ei cheltuiți, cum vom avea creșteri bugetare, etc., iar noi, ca președinți de Consilii Județene, vom avea o predictibilitate a fondurilor europene care urmează să vină în teritoriu pentru fiecare județ în parte, a mai precizat Mina.
Prezenți alături de cei doi în cadrul conferinței, candidații  social-democraților giurgiuveni la Camera Deputaților, dr. Elena Dinu, respectiv Cosmin Lazăr, dar și proaspătul revenit în partid, deputatul Florian Nicolae, au dorit  să își exprime aprecierea și susținerea față de acest Program de guvernare, subliniind totodată că România are nevoie de un astfel de Program pentru a se putea dezvolta.
(Teodora Nicolau)