Jurnal giurgiuvean
Acasă Actualitate Deputatul liberal, Gabriela HORGA: „Legea privind regimul fiscal al nomazilor digitali a trecut de Senat!”

Deputatul liberal, Gabriela HORGA: „Legea privind regimul fiscal al nomazilor digitali a trecut de Senat!”

0
Deputatul liberal, Gabriela HORGA: „Legea privind regimul fiscal al nomazilor digitali a trecut de Senat!”

Deputatul PNL de Giurgiu, Gabriela Horga anunță că proiectul inițiat de mine și de Diana Buzoianu prin care reglementăm 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐦𝐮𝐥 𝐟𝐢𝐬𝐜𝐚𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐧𝐨𝐦𝐚𝐳𝐢𝐢 𝐝𝐢𝐠𝐢𝐭𝐚𝐥𝐢. Acest proiect va ajunge la la Camera Deputaților unde va fi votat în camera decizională.

Obiectivul este ca țara noastră să beneficieze de cât mai multe resurse financiare aduse direct în economie prin prezența cât mai multor nomazi digitali aici, în România. Nomazii digitali pot relansa comunități aflate în dificultate, precum Serendiz din Spania, o localitate spaniolă aproape abandonată, dar a fost readusă la viață după ce doi antreprenori au înființat un centru pentru nomazii digitali sau orașul Bansko din Bulgaria, o stațiune de schi care atrage turiști iarna, dar vara se luptă să atragă vizitatori. Apariția spațiului de lucru pentru nomazii digitali din Bansko a schimbat lucrurile. Localitatea are încasări pe tot parcursul anului, datorită nomazilor digitali care o vizitează, iar mulți dintre ei aleg să stea mai mult.

Pânâ în acest moment, în România, regimul fiscal al nomadului digital nu are o reglementare expresă prin raportare la prevederile Codului fiscal. Nomazii digitali sunt incluși, practic, în categoria persoanelor fizice nerezidente din punct de vedere fiscal.

Actul normativ pe care l-am inițiat stabilește că organul fiscal nu poate atribui rezidența fiscală română unei persoane cu viza de nomad digital chiar dacă are o locuință închiriată pe teritoriul României. Prin acest proiect de lege clarificăm regimul fiscal al nomazilor digitali pentru a evita dubla impozitare a acestora.

Este o oportunitate de dezvoltare economică a României! Prin acest proiect, se pot atrage sume semnificative de bani, așa cum au făcut și alte țări.”

(Gabriela Horga- deputat PNL)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
7.8 ° C
7.8 °
7.8 °
68 %
1.2kmh
100 %
vin
17 °
sâm
19 °
Dum
18 °
lun
19 °
mar
16 °