Două proiecte importante de infrastructură rutieră vor deveni realitate în perioada următoare. Este vorba, așa cum preciza publicația noastră în postări anterioare, despre centura municipiului și varianta de ocolire a orașului Mihăilești.

Principala mea preocupare, ca parlamentar de Giurgiu a fost dezvoltarea infrastructurii județului. Starea drumurilor naționale de pe raza județului Giurgiu sau situația centurilor ocolitoare ale municipiului Giurgiu și orașului Mihăilești au reprezentat temele principale ale intervențiilor din acest mandat. Fie că a fost vorba despre interpelări ori întrebări punctuale pe aceste teme adresate miniștrilor de resort, fie că a fost vorba despre numeroase audiențe și discuții cu factorii de decizie, starea infrastructurii județului a fost permanent în centrul activității mele ca parlamentar de Giurgiu. Iar acum, se văd și rezultatele acestor demersuri. Ieri, pentru giurgiuveni veneau două vești bune, ambele legate de infrastructura rutieră. Este vorba despre aprobarea studiului de fezabilitate pentru obiectivul de investiții „Varianta de ocolire Giurgiu” și deblocarea proiectului pentru realizarea șoselei de centură a orașului Mihăilești”, preciza deputatul giurgiuvean PNL, Alexandru Andrei.

În ceea ce privește centura municipiului Giurgiu, este de menționat că, după aprobarea studiului de fezabilitate, acum se pregătește documentația de atribuire a contractului de execuție, care are termen de finalizare decembrie 2020, pentru ca în primul trimestru al anului viitor să fie lansată procedura de licitație pentru atribuirea contractului de execuție. Pe lângă șoseaua propriu-zisă, proiectul include și patru poduri, două pasaje, patru intersecții giratorii și două parcări de scurtă durată.

Proiectul centurii de la Mihăilești, blocat în 2019, a fost deblocat în 25 septembrie 2020 și au fost depuse ofertele. Contractul a fost reziliat la 30% stadiu de execuție iar procedura a fost reluată de Guvernul liberal. Ieri (n.r. – joi, 12 noiembrie) a fost desemnat câștigătorul, iar obiectivele principale ale contractului sunt construcția a 3,18 km de drum și amenajarea a două intersecții. Valoarea contractului este de 38,8 milioane lei.

„Sunt vești foarte bune pentru giurgiuveni, care arată – o dată în plus – preocuparea Guvernului liberal pentru bunăstarea și dezvoltarea acestui județ”, a mai precizat deputatul liberal giurgiuvean.

(Jurnal)