Deputatul giurgiuvean Alexandru Andrei (PNL), la final de mandat

0
487

Ioan Alexandru Andrei (PNL), la cei 35 de ani ai săi, este cel mai tânăr deputat giurgiuvean. Aflat la primul mandat, Alexandru Andrei și-a început munca de parlamentar în Comisia pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională. A fost, de asemenea, membru al Comisiei pentru Drepturile Omului, Culte și Problemele Minorităților Naționale.            

În Camera Deputaților a avut o activitate constantă, participând la  30 de propuneri legislative, de la cele privind apărarea și siguranța publică, la cele privind reforma în domeniul sănătăţii, privind regimul armelor şi al munițiilor, privind statutul cadrelor militare sau prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Dintre acestea, nouă au și devenit legi.

A făcut patru interpelări pe subiecte importante, privind situația româncelor din Italia, situația centurii ocolitoare a municipiului Giurgiu, situaţia angajaților din Penitenciarul Giurgiu şi starea DN 5 București-Giurgiu. 

 A participat la 3 moțiuni, toate împotriva PSD, „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” – ADOPTATĂ, „Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot!”– RESPINSĂ,  „România nu poate fi confiscată! Apărăm democrația şi votul românilor!” – ADOPTATĂ – numele celor trei moțiuni,.

Ca membru al Comisiei pentru drepturile omului, culte și problemele minorităților naționale, a participat la ședințele comisiei, în care au fost dezbătute 47 de proiecte de lege și propuneri legislative.

„Consider că a fost un mandat de succes, în care am încercat, tot timpul, să aduc în discuție problemele ce îmi erau semnalate de către giurgiuveni”, ne spunea, la finalul mandatului său de deputat, liberalul giurgiuvean.

(Jurnal)