Deputatul Elena Cristina DINU, declarație politică: „Vă contestă România, domnule premier Cîţu! Iar România nu este sluga nimănui”

0
152

Cu puțin timp în urmă, deputatul social-democrat Elena Cristina Dinu transmitea o declarație de presă, ce îl are în prim plan pe premierul româniei, Florin Cîțu. Redăm, mai jos, integral, textul acestei declarații politice:

La începutul acestei săptămâni, premierul PNL Florin Cîţu a participat, în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora prim-ministrului”, invitat să răspundă criticilor pe care PSD le-a formulat, în cadrul dezbaterii „Bugetul tăierilor: moartea economică a României”. Florin Cîţu, însă, nu s-a dezminţit şi, în loc să prezinte explicaţii, măsuri şi un plan concret pentru România, a răspuns cu o întrebare complet neispirată: cine îl contestă pe el?

Domnule Cîţu, nu vă contestă doar un partid, ci o ţară întreagă.

Vă contestă profesorii pe care i-aţi păcălit, din nou, promiţându-le că le daţi salarii pe măsura pregătirii şi muncii lor. Nu le-aţi mai dat nimic, nici măcar speranţa că se vor vaccina curând.

Vă contestă elevii şi studenţii, pentru că le-aţi tăiat gratuitatea la transport. În fapt, contestă toţi cei din sistemul de învăţământ, pentru măsurile aberante, luate în pandemie.

Vă contestă copiii şi părinţii lor, pentru că refuzaţi să aplicaţi Legea prin care alocaţiile TREBUIE dublate.

Vă contestă cadrele medicale pentru că nu aţi făcut absolut nimic pentru spitale, în aproape 2 ani, de când, domnule Cîţu, PNL are puterea. Şi medicii tot „bugetari” sunt, domnule Cîţu! Toate tăierile care v-au trecut prin minte îi vor afecta în mod direct. Trebuia să acordaţi acel sprijin financiar familiilor cadrelor medicale care mor din cauza COVID-19. Nici măcar atât nu aţi considerat că merită!

Vă contestă pensionarii, bunicii şi părinţii noştri, întrucât v-aţi bătut joc de încrederea lor. I-aţi minţit în faţă că le veţi mări pensiile, conform legii, recunoscând cu cinism că una este o promisiune în campania electorală şi alta este realitatea de dreapta.

Vă contestă poliţiştii din toate structurile. Şi ei sunt în prima linie, în lupta împotriva noului coronavirus. Sunt permanent la datorie, cu riscul zilnic de a se îmbolnăvi. V-aţi bătut joc şi de ei, prin măsurile de austeritate anunţate pentru toţi bugetarii.

Vă contestă, aşadar, sute de mii de români care lucrează în instituţii publice. Sunt oameni de care depinde bunul mers al acestei ţări. Aţi vrut să le măcelăriţi veniturile şi, într-un final, chiar asta veţi face.

Vă contestă primarii din toată ţara, foarte mulţi chiar din partidele aflate la guvernare. Le-aţi promis marea cu sarea, dacă vin alături de voi, şi i-aţi lăsat să se lupte singuri, urcându-le în cârcă cheltuieli suplimentare pe care, de fapt, Guvernul ar trebui să le asigure.

Vă contestă agricultorii, pentru că nu le daţi ceea ce li se cuvine, prin lege. Nu le daţi subvenţiile la timp, nu le daţi despăgubiri pentru culturile calamitate, nu alocaţi fonduri pentru investiţii. Nimic.

Vă contestă HORECA, domnule Cîţu! Prin eliminarea voucherelor de vacanţă le-aţi spulberat şi ultima speranţă că îşi vor salva afacerile. În plus, nealocarea niciunui sprijin financiar afacerilor din turism, grav afactate de pandemie, va însemna închiderea acestora, pe bandă rulantă.

Vă contestă mediul de afaceri autohton, domnule Cîţu, din foarte multe domenii! Pentru ei nu aveţi ochi, ci doar pentru străini.

Vă contestă toţi românii care au rămas fără serviciu, în această perioadă, din cauza măsurilor fără cap luate de guvernul pe care îl conduceţi.

Vă contestă România, domnule premier Cîţu!

Iar România nu este sluga nimănui.” 

(Jurnal)