Deputatul Alexandru ANDREI: „Vești bune pentru părinți și copii!”

0
645

De curând, deputații au aprobat, prin vot unanim, proiectul de lege inițiat de către deputatul liberal Robert Sighiartău, cu privire la alocațiile copiilor.

Despre acest lucru a scris, pe contul său de socializare, deputatul liberal giurgiuvean Alexandru Andrei:

Vești bune pentru copii și părinți: în urma votului – unanim – din Camera Deputaților, proiectul de lege inițiat deputatul PNL Robert Sighiartău privind alocațiile copiilor a fost adoptat. Legea prevede majorarea anuală a alocaţiei pentru copii cu rata medie anuală a inflaţiei, începând cu data de 1 ianuarie 2020. Astfel, cuantumul alocaţiei de stat pentru copii se majorează anual cu 100% din rata medie anuală a inflaţiei, începând cu data de 1 ianuarie 2020.
Alocaţia de stat pentru copii se stabileşte în cuantum de: 300 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap; 150 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani, precum şi tinerilor care au împlinit vârsta de 18 ani, care urmează cursurile învățământului liceal sau profesional, organizate în condițiile legii, până la terminarea acestora; 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap.
Proiectul va fi trimis președintelui României pentru promulgare”, a încheiat deputatul Alexandru Andrei.

(Jurnal)