Recenta situație creată la Direcția Poliției Locale Giurgiu, ale cărei autospeciale sunt la un pas de a fi vândute de către executorul judecătoresc, este și în atenția deputatului liberal Alexandru Andrei. Acesta a declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean” :

„Este, cu adevărat, o situaţie gravă, o situaţie ce-şi are “rădăcinile” într-o decizie luată de Consiliul Local, în 2017. Este vorba despre o decizie controversată încă de pe atunci, prin care 21 de angajaţi al Poliţiei Locale erau disponibilizaţi.
În final, însă, s-a dovedit că această hotărâre a aleşilor locali a fost ilegală. Asta au decis instanţele de judecată, care au constatat că cei 21 de angajaţi ai Poliţiei Locale au fost disponibilizaţi nelegal, judecătorii dispunând reîncadrarea acestora, dar şi acordarea unor despăgubiri băneşti în valoare de circa 800.000 de lei – la care se adaugă şi penalităţi – bani pe care îi plătim noi toţi, giurgiuvenii, din impozitele şi taxele noastre.
Încăpăţânarea conducerii Primăriei, care refuză punerea în aplicare a acestei hotărâri judecătoreşti a dus, în final, la blocarea activităţii Poliţiei Locale.
Asta pentru că, după ce, la rândul lor, au fost executaţi de AJOFM pentru sumele primite ca ajutor de şomaj în toată această perioadă, cei 21 de angajaţi disponibilizaţi de la Poliţia Locală, având de partea lor hotărârea judecătorească şi lovindu-se, constant, de refuzul conducerii Primăriei de a plăti despăgubirile ce li se cuvin, au apelat la un executor judecătoresc, care a pus sechestru pe mijloacele de transport ale Poliţiei Locale.
Astfel, activitatea Poliţiei Locale a fost grav perturbată, siguranţa cetăţenilor municipiului Giurgiu fiind afectată, lucru ce intră în contradicţie cu jurământul depus, la învestirea în funcţiile de demnitate publică, de primar şi consilierii locali.
În opinia mea, percepţia publică asupra Poliţiei Locale este una negativă, iar încăpăţânarea conducerii Primăriei de a nu rezolva această situaţie, găsind o soluţie pentru a-şi plăti datoria către cei 21 de poliţişti locali disponibilizaţi – şi ei, locuitori ai municipiului şi plătitori de taxe şi impozite – nu face decât să lanseze o invitaţie la infracţiuni şi acte de vandalism, în condiţiile în care cei dispuşi la astfel de fapte ştiu că Poliţia Locală nu-şi mai poate face datoria.
Ca giurgiuvean, fac un apel la responsabilitate către aleşii locali, care trebuie să găsească urgent soluţia financiară pentru deblocarea aceste situaţii grave.”, a încheiat deputatul PNL Alexandru Andrei.