AcasăActualitateDeputatul Alexandru ANDREI, despre măsurile de protecție socială introduse prin OUG 32/2020

Deputatul Alexandru ANDREI, despre măsurile de protecție socială introduse prin OUG 32/2020

Tot mai multe au fost discuțiile în mediul public (posturi de televiziune sau site-uri de socializare) legate de mai multe măsuri de protecție socială introduse printr-o recentă ordonanță de guvern. Este vorba despre OUG 32/2020, asupra căreia a venit cu precizări deputatul giurgiuvean Alexandru Andrei:

Începând cu luna aprilie 2020 și până la expirarea termenului de 60 de zile de la data încetării stării de urgență, se suspendă sau nu încep măsurile de executare silită prin poprire asupra drepturilor achitate de casele teritoriale de pensii. Sunt avute în vedere popririle dispuse în baza titlurilor executorii emise/realizate de către:
organul fiscal central, în vederea executării silite a creanțelor datorate bugetului general consolidat;
organele fiscale locale, în vederea executării silite a creanțelor datorate bugetelor locale;
casele teritoriale de pensii, în vederea recuperării creanțelor bugetare reprezentând debite provenite din prestații de asigurări sociale/alte drepturi prevăzute de legi speciale pentru care s-a luat măsura recuperării prin reținere/compensare;
executorii judecătorești, pentru recuperarea creanțelor comerciale, inclusiv cele aferente contractelor de credit bancar învestite cu formulă executorie”, preciza Alexandru Andrei.

Totodată, deputatul giurgiuvean a mai precizat că, la data publicării OUG nr.32/2020 prestațiile aferente lunii aprilie a.c. erau deja comunicate la plată, însă trebuie precizat că sumele reținute în luna aprilie vor fi restituite odată cu plata drepturilor aferente lunii mai 2020, conform prevederilor ART. XVIII, alin.(3) din OUG nr.32/2020.

Pentru aplicarea acestei măsuri NU este nevoie de cerere din partea beneficiarilor! Subliniem, în acest context, că pe perioada situației de urgență, nu se suspendă popririle înființate în vederea recuperării debitelor din prestații constituite ca urmare a unei infracțiuni, precum și cele reprezentând rente, ori sume datorate cu titlu de obligație de întreținere sau alocații pentru copii, în condițiile Codului de Procedură Civilă.”, a mai ținut să afirme deputatul liberal giurgiuvean. 

(Jurnal)

VREMEA

Giurgiu
cer acoperit de nori
18.2 ° C
18.2 °
18.2 °
55 %
2.5kmh
86 %
Dum
26 °
lun
31 °
mar
29 °
mie
25 °
joi
10 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!