Portugalia este țara europeană cu cea mai mare rată a vaccinării. 84% din populație a fost imunizată, fapt ce plasează statul iberic în fruntea clasamentului mondial, alături de Singapore și Emiratele Arabe. Aproape toți portughezii cu vârste între 65 și 80 de ani au fost imunizați, succes pus pe seama unui fost comandant de submarin. 

NICIUN PARTID POLITIC din Portugalia nu și-a permis să conteste utilitatea vaccinului și măsurile de protecție ale acestuia. Potrivit declarațiilor profesorului de Psihologie de la Universitatea Moderne din Portugalia, Dan Caragea, portughezii au luptat împotriva unui dușman comun, PANDEMIA, printr-o VOINȚĂ NAȚIONALA.

S-a făcut astfel front comun pentru a-și apăra viața, afacerea, economia și modul de viață tradițional, normal (restaurante, terase, turism, mall, cinema, spectacole, petreceri, nunți, etc), dar s-a dat totodată dovadă și de respect față de aproapele fiecăruia, este de părere Deputatul liberal, de Giurgiu, Gabriela Horga.

Totodată, în Portugalia, televiziunile și canalele social-media care au difuzat informații împotriva vaccinării au fost sancționate din primul moment și a fost interzis populației să spună cu ce s-a vaccinat.

Gabriela Horga consideră că, RESPONSABILITATEA o poartă cei care au participat cu fiecare fake news răspândit, cu fiecare minciună și dezinformare spusă, partide politice care au luptat împotriva vaccinării, împotriva măsurilor de protecție, altele care au făcut joc dublu, iar consecința este că în România sunt 523 de morți în ultimele 24 de ore și în Portugalia sunt 4 morți, la 86% grad de vaccinare.

,,Ar trebui să simtă o apăsare toți cei care au influențat oamenii să nu beneficieze de ceea ce știința și cunoașterea ne oferă: vaccinul ca mijloc de a ne proteja!

Vaccinarea ține, într-adevăr, de convingerile proprii și fiecare decide pentru el, însă participarea la acest fenomen de răspândire a informațiilor false, în locul opiniilor avizate, verificării informațiilor din surse oficiale, a făcut foarte mult rău și este un fapt!

Și păcat că unii (se știu ei care) au pus capitalul politic mai presus de viața oamenilor și de viața normală!”, a conchis, Deputatul de Giurgiu.