Decesele din cauza COVID, ale unor persoane nevaccinate, au continuat în zilele de 23 și 25 octombrie, în Spitalul județean! Numărul total al morților a ajuns la 244!

0
318

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 27.10.2021:

Cazuri confirmate pozitiv – 17.157 (dintre care 124 în ultimele 24 de ore);

  • cazuri vindecate și externate – 042;

  • în carantină la domiciliu – 897 de persoane;

  • în carantină instituționalizată – 0 persoane;

  • în izolare instituționalizată (spitalizate) – 286 de persoane;

  • în izolare la domiciliu –2.021 de persoane.

Până în prezent, au fost testate 40.628 de persoane, dintre care 252 în ultimele 24 de ore. Dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore, 183 au fost teste RT-PCR, iar 69 teste antigen/rapide.

Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

Menționăm că la data de 23.10.2021, în plus faţă de decesele raportate atunci, au fost înregistrate 2 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 69, respectiv 84 de ani, care prezentau comorbidităţi şi nu erau vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2. Decesele s-au produs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, respectiv la o unitate spitalicească din municipiul Bucureşti.

La data de 25.10.2021, în plus faţă de decesele raportate atunci, au fost înregistrate 4 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 58, 66, 72 respectiv 75 de ani, care prezentau comorbidităţi şi nu erau vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2. Decesele s-au produs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.

În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 244.

        Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

        Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

                             Apelați 112 doar în caz de urgență!

* Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

(Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu)