Un individ a rupt pantalonii unui agent de poliție, bruscându-i și înjurându-i pe cei ce doreau să îl sancționeze pentru o parcare făcută pe trotuar! (VIDEO)

0
2369

Un comunicat de presă al Direcției Poliției Locale Giurgiu ne-a pus la dispoziție câteva imagini și o descriere a unui incident cum rar se poate vedea în spațiul public. Ba chiar am putea să însoțim materialul nostru de textul binecunoscut: ”Atenție! Imaginile următoare vă pot afecta emoțional!”

În consecință, conform comunicatului, la data de 19 octombrie, în jurul orei 10:20, echipajul poliției locale al Compartimentului Siguranță Rutieră, în timp ce își exercita atribuțiunile de serviciu, a observat un autoturism marca Nissan, înmatriculat în Spania, parcat pe trotuar, la intersecția B-dului Șoseaua  București cu Str. Tineretului, chiar în fața casei de schimb valutar.

În momentul constatării polițiștii locali au  trecut cum era firesc, la identificarea conducătorului auto, prin legitimare,  urmând să aplice sancțiunea contravențională de oprire voluntară neregulamentară pe trotuar ( conform art.142, lit. n, din H.G. 1391/2006 și sancționată de O.U.G.195/2002), în valoare de 290 lei cât  și două puncte de penalizare.

Conducătorului autoturismului, pe nume C.F.A, domiciliat în Comuna Frătești, în vârstă de 30 de ani, după ce a prezentat documentele solicitate de agentul de poliție locală, i s-a adus la cunoștință motivul pentru care va fi sancționat contravențional și că are obligația să aștepte în autoturism, până la întocmirea procesului verbal de contravenție,

În timp ce agentul de poliție locală întocmea procesul verbal, conducătorul auto a tras cu forță de portiera autospecialei de poliție locală, smulgându-i actele din mâna polițistului și rupându-i pantalonii de la uniformă. Evident că agenții de poliție au dorit să intervină, dar în același moment, conducătorul auto a devenit extrem de violent. El i-a  îmbrâncint pe  agenții de poliție locală care au încercat să-l imobilizeze. Acesta însă s-a opus cu violență, în apărarea sa intervenind și  o persoană de sex feminine, ce se afla prin preajmă. Surprinși și totodată deranjați de penibilul situației polițiștii locali au dorit să  renunțe pe moment la încătușarea conducătorului auto, încercând să îl calmeze.

Numitul că C.F.A a fugit către autoturismul personal, având intenția clară de a părăsi locul incidentului… În acel moment cei doi polițiști s-au poziționat în fața autoturismului, încercând să-l împiedice să plece. Crezând că a scăpat, conducătorul auto a demarat în trombă, polițiștii locali ferindu-se cu greu să nu fie accidentați. După doar 10-15 metri de mers, soferul a oprit, fiind blocat de un echipaj de intervenție al Poliției Locale.

Echipajul fusese  solicitat să intervină chiar de către polițiștii locali ce tocmai fuseseră agresați. După alte circa 3 minute la locul evenimentului a sosit și un echipaj al Poliției Naționale care i-a îndrumat pe colegii de la local să se prezinte la sediul Poliției Municipale unde să întocmească plângeri.

Conform comunicatului, în fața sediului Poliției Municipale șoferul recalcitrant (C.F.A) a continuat să îi înjure și să îi jignească pe agenții Poliției locale.

În cele din urmă C.F.A. a fost sancționat contravențional pentru oprire voluntară neregulamentară pe trotuar, cât și pentru ultraj și expresii jignitoare aduse echipajului de poliție locală, cu o amendă de 500 lei (conf Lg. 61/1991, art.2, pct.1).

La scurt timp după consumarea incidentului, polițiștii locali ultragiați (R. A. și S.M.) au depus plângere penală pentru infracțiunea de ultraj, împotriva conducătorului auto.

În același comunicat, reprezentanții Direcției Poliției locale, au precizat  că în zona în care s-a desfășurat incidentul  sunt instalate sisteme de supraveghere video ale agenților economici și că imaginile stocate  vor fi folosite în ancheta penală ce va urma, efectuată de către organele abilitate.

Conducerea Direcției de Poliție Giurgiu face încă un apel la cetățenii municipiului Giurgiu să solicite Dispeceratului Poliției Locale Giurgiu, pentru orice fapte care contravin legislației în vigoare, ca cel prezentat mai sus, sunând la numerele de telefon: 0246274668 și 0372735331.

(Jurnal)