Într-o postare a Deputatului PSD , Elena Cristina Dinu , pe facebook, parlamentarul giurgiuvean  scrie că toate comunitățile locale din România au nevoie de fonduri pentru dezvoltare, indiferent de culoarea politică a celor care le conduc.

Niciun român nu trebuie pedepsit pentru cum a votat, de aceea PNRR trebuie să fie pentru toată #România și pentru toți românii, nu doar pentru clientela politică așa cum, revoltător și inacceptabil, intenționa guvernarea PNL, care aloca discreționar unor județe, precum Clujul, sume și de 10 ori mai mari decât altora, conduse de adversari politici – precizează Deputatul.

Domnia sa subliniază faptul că Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) trebuie să fie dezbătut și adoptat în Parlament.

Este un document mult prea important, care privește întreaga țară și toate forțele politice, pentru a rămâne doar la discreția actualului guvern, cu atât mai mult cu cât s-a dovedit deja că prima variantă făcută de guvernul Orban este atât de proastă încât a fost respinsă nu doar de Comisia Europeană ci și de aliații de guvernare ai PNL – menționează dr. Elena Dinu.

Ministrul USR–ist al Investițiilor și Fondurilor Europene a făcut public dezastrul prin anunțul înființării a nu mai puțin de 10 grupuri de lucru care să refacă PNRR. Iar #Comisia Europeană a mers până acolo încât a explicat punctual, ca pentru #nepricepuți, guvernanților de dreapta ai României cum anume trebuie să rescrie PNRR pentru a corespunde criteriilor europene și a primi finanțarea.

 Dacă nu va fi #urgent finalizat și trimis la Bruxelles, România riscă că piardă miliarde de euro. Termenul limită este aprilie.

Durata de aplicare a PNRR este de trei ani. Dacă în primii doi ani România nu angajează 70% din suma alocată, respectiv 20 miliarde de euro, în proiecte viabile, pierde restul de 30%, adică 10 miliarde de euro.

#RedresareaRomâniei trebuie să se bazeze pe echitate  și singura soluție pentru ca aceasta să devină realitate este ca Planul Național de Redresare și Reziliență să fie votat în Parlament / a concluzionat  Deputatul giurgiuvean Elena Cristina Dinu, în postarea sa pe facebook.

(Jurnal)