Recent, deputatul giurgiuvean PSD, Elena Cristina Dinu, a dat citire, în plenul Camerei, unei declarații politice, pe care, mai apoi, a postat-o pe contul său de socializare.

Printre temele abordate, în declarație  se află măsurile luate de social-democrați pentru îmbunătățirea nivelului de trai, dar și cele pentru scăderea considerabilă a gradului de sărăcie al românilor.  În rândurile de mai jos, redăm textul acestei declarații politice:

Una dintre principalele preocupări ale guvernelor PSD din ultimii trei ani a fost îmbunătățirea nivelului de trai al tuturor românilor, prin măsurile de sprijin și susținere adoptate în scopul realizării acestui demers. Rezultatele au fost pozitive, deoarece, după trei ani de guvernare PSD, 1,4 milioane de români au scăpat de deprivare materială severă.

Potrivit informațiilor oficiale furnizate de Centrul european de statistică Eurostat, este confirmată scăderea numărului de persoane care trăiesc sub limita sărăciei din România, în urma proiectelor propuse de PSD. Astfel, în anul 2010 mai mult de un sfert dintre români, respectiv 6,2 milioane de persoane, trăiau sub limita sărăciei, iar în 2016, 4,7 milioane de concetățeni erau în pericol de a nu putea supraviețui.

În aceeași postare deputatul  Elena Cristina Dinu mai precizează:

De atunci, după venirea PSD la conducerea executivă a țării, numărul oamenilor care trăiau în stare de deprivare materială severă s-a redus la 3,9 milioane în 2017, la 3,1 milioane în 2018, pentru ca ultimele date oficiale, cele de anul trecut, să arate că doar 16,8% dintre români, adică doar 2,5 milioane de persoane, mai trăiesc în sărăcie severă.

Aceste cifre depășesc bariera unor numere seci – constată parlamentarul social democrat – demonstrând fără echivoc viabilitatea programelor aplicate de PSD pentru reducerea sărăciei și asigurarea unui nivel de trai pentru români, comparativ cu cel al cetățenilor din țările Uniunii Europene.

Autoarea postării enumeră în același timp principalele măsuri care au condus la reducerea gradului de sărăcie în România în ultimii trei ani, sub guvernarea PSD:

Creșterea salariului minim, eliminarea și scăderea mai multor impozite și taxe, programele de suport pentru crearea de noi locuri de muncă, precum și susținerea familiilor tinere și a antreprenorilor.

Amendând bâlbele noului Guvern Orban, lipsa de coerență privind aplicarea unor măsuri care, anterior, o mare parte din ele au fost  votate chiar de liberali, deputatul giurgiuvean declară:

 În prezent, așa cum deja românii văd cu ochiul liber, marea majoritate a reușitelor PSD în scopul bunăstării populației sunt anulate sau diminuate de guvernul liberal, fără niciun calcul economic și fără o strategie pe termen scurt sau mediu, un fapt deosebit de grav ce se manifestă încă pentru evoluția vieții oamenilor în acest an”,

(Jurnal)