Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a spus, la România TV, că nu s-a hotărât dacă va candida la Congresul partidului din 29 februarie la prima funcție în partid. Pe de altă parte, Ciolacu a spus că vrea ca viitorul președinte să fie ales pe baza unui proiect politic precizând că, în momentul de față lucrează la un asemenea proiect.

Ciolacu a anunțat că statutul PSD va fi modificat astfel încât viitorul președinte să fie ales pe baza unui program și a unei echipe pe care o propune pentru aplicarea acestuia, fără să spună dacă a luat decizia de a candida la președinția partidului. ”Nu m-am hotărât dacă voi candida. Vreau să venim cu o groază de măsuri de modificare a statutului privind modul de a candida. Cu o echipă și cu un proiect politic”, a declarat Marcel Ciolacu.

Imediat însă, Ciolacu a spus că are în curs de elaborare un  asemenea ”proiect politic”. ”Eu lucrez, îmi scriu un anume proiect politic, după cum e și normal pentru orice om politic care se respectă”, a afirmat liderul social-democraților.

El nu a exclus posibilitatea să intre într-o echipă alături de Gabriela Firea în viitoarea conducere.

Începând de joi, se vor desfășura conferințele extraordinare ale organizațiilor județene,  în urma cărora vor fi desemnați delegații la Congres. Prima este cea din Buzău, organizația de obârșie a lui Ciolacu.

 Referitor la acest aspect, surse din cadrul organizației județene Giurgiu a PSD au declarat, pentru „Jurnal giurgiuvean”, că încă nu s-a stabilit, concret, data la care această conferință extraordinară va avea loc, dar că, în mod cert, acest lucru se va întâmpla până la data de 8 februarie.

(Jurnal)