Daniel Chițoiu a ajuns joi, pentru prima dată, în fața anchetatorilor, la două săptămâni după ce a fost implicat în accidentul rutier din a doua zi de Crăciun, în urma căruia doi oameni au murit. Fostul ministru ALDE a refuzat să facă declarații în fața procurorilor, care l-au pus oficial sub acuzare. El a spus ulterior că nu vorbea la telefon în momentul impactului.

Fostul ministru Daniel Chițoiu a fost pus oficial sub învinuire pentru ucidere din culpă în dosarul accidentului în urma căruia două persoane au murit.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, procurorul Arsene Cătălin, a declarat pentru Mediafax că în dosar s-a început urmărirea penală in personam.

„A refuzat să dea declarație, de altfel avea acest drept. A fost pus sub învinuire în dosarul de ucidere din culpă”, a spus procurorul.

Daniel Chițoiu a plecat de la audieri, fără să facă prea multe declarații, oferind însă câteva răspunsuri telegrafice la întrebările jurnaliștilor.

Particip la toate procedurile procesului de cercetare penală. Astăzi am participat la una”, a declarat Chițoiu.

Întrebat dacă vorbea la telefon în momentul impactului, el a răspuns că „Nu”.

Nu declar nimic acum”, a spus fostul ministru despre declarația martorului principal, șoferul care se afla chiar în spatele lui și care a declarat că l-a văzut pe demnitar intrând pe contrasens.

Fostul ministru a mai spus că nu a vorbit cu familia victimelor.

Întrebat cum de se afla în picioare imediat după accident, iar apoi a fost dus la spital pe targă, Daniel Chițoiu a spus: „Mi-am revenit în momentul acela”.