Deputat Dr. Cristina Elena DINU: ”Programul Național pentru Adopție, recent înființat, va simplifica procedura…!”

0
197

La sfârșitul săptămânii trecute deputatul giurgiuvean dr. Cristina-Elena Dinu (Grupul parlamentar al PSD) a postat pe facebook câteva aprecieri sub genericul: „Măsuri pozitive pentru familiile care doresc să adopte copii”.

Dr. Cristina-Elena Dinu,  a dorit să facă un scurt comentariu legat de înființarea recentă a Sistemului Informatic Național pentru Adopție. În acest context domnia sa a  solicitat, printr-o interpelare parlamentară, mai multe informații despre acest demers al Executivului, ministrului Muncii și Justiției Sociale, Marius-Constantin Budăi.
Guvernul a decis recent înființarea Sistemului Informatic Național pentru Adopție (SINA), un program național care va simplifica procedura de adopție. Este un alt pas în sensul debirocratizării în domeniul protecției copilului, prin care Executivul și-a propus facilitarea comunicării potențialelor familii adoptatoare cu toate instituțiile statului responsabile de acest domeniu, și, în acest fel, accesul rapid la toate informațiile necesare”,  menționa parlamentarul giurgiuvean, în documentul oficial trimis conducerii MMJS.
„Guvernul României a luat în ultimii trei ani o serie de măsuri pozitive pentru familiile care doresc să adopte, prin modificări legislative în scopul asigurării flexibilizării, dobândirii şi menţinerii mai uşoare a statutului copiilor adoptabili. Sunt convinsă că implementarea Sistemului Informatic Național pentru Adopție va dinamiza și va simplifica considerabil procedura de adopție, astfel încât toți cei care doresc să adopte copii să fie mulțumiți”,   mai nota deputatul Cristina Dinu în materialul său.

(Jurnal)