Șoferii beți și fără permis au dat bătăi de cap polițiștilor giurgiuveni în acest week end

0
157

Vineri, 4 octombrie a.c., ora 10.00, polițiștii au depistat în trafic, pe DN 5C, pe raza localității Cetățuia, un bărbat de 34 ani, din comuna Cetățuia, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul autoturismului a fost testat cu aparatul etilotest Drager care a indicat valoarea de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Județean Giurgiu unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și conducere a unui autovehicul sub influența alcoolului.

Tot vineri, 4 octombrie a.c., ora 21.00, un bărbat de 49 de ani, din comuna Putineiu, județul Teleorman, în timp ce conducea un autoturism pe DN 6, nu a păstrat o distanță de siguranță față de un autoturism care circula în fața sa, condus de un bărbat din municipiul București, a intrat în coliziune cu acesta, proiectându-l într-un autoturism condus de un bărbat din comuna Bulbucata, județul Giurgiu,  care circula în aceeași direcție.  

În urma coliziunii, nu au fost înregistrate victime, rezultând doar avarierea autovehiculelor implicate în evenimentul rutier.

Cei trei conducători au fost testați cu aparatul alcooltest, indicând valoarea de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat pentru conducătorul de 49 de ani și fiind 0,00mg/l alcool pur în aerul expirat pentru ceilalți doi conducători auto.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice.

Sâmbătă, 5 octombrie a.c., 02.00 un tânăr de 21 de ani, din comuna Stoenești, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe DN 5B, a pierdut controlul volanului și a pătruns cu autoturismul într-o curte, rezultând degradarea gardului și avarierea autoturismului.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că tânărul în cauză nu poseda permis de conducere.

Fiind testat cu Drager, acesta a indicat valoarea de 0.70 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la Spitalul Județean Giurgiu unde i-au fost recoltate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul fără permis de conducere și conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Duminică, 6 octombrie a.c., ora 23.10, polițiștii Secției nr. 4 Poliție Rurală Ghimpați, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe raza comunei Schitu, județul Giurgiu, au depistat un tânăr de 16 ani, din comuna Stoenești, județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism, deși nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Duminică, 6 octombrie a.c., ora 21.25, polițiștii Serviciului Rutier au depistat în trafic, pe D.N. 6, în comuna Ghimpați, județul Giurgiu, un bărbat de 51 de ani din municipiul București, în timp ce conducea un autoturism, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest Drager, care a indicat valoarea de 0.43 mg/l alcool pur în aerul expirat și a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltatoarea de probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.