AcasăActualitateDeputat Cristina Elena Dinu: ”Noul Buget al Sănătății, investiții masive în sistemul...

Deputat Cristina Elena Dinu: ”Noul Buget al Sănătății, investiții masive în sistemul sanitar…!”

Luni 11 februarie, în Camera Deputaților  și Senat a avut loc şedinţa reunită a Comisiilor pentru Sănătate , în vederea dezbaterii şi avizării proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2019 pentru Ministerul Sănătăţii şi Fondul Naţional Unic de Asigurări de Sănătate. La ședință a fost prezentă și dr. Elena Cristina Dinu, secretar al Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților,  dezbaterile  desfășurându-se în prezenţa ministrului Sănătății  Sorina Pintea şi a preşedintei CNAS, Adriana Cotel.

Iată cum arată Bugetul pe anul 2019 al Ministerului Sănătăţii, de pe postarea făcută de către deputatul Elena Dinu pe contul său personal de facebook:

 Este un buget centrat pe investiţii, prevederea bugetară la acest capitol fiind de 1.183.535 mii lei, faţă de 193.422 mii lei în anul 2018. Bugetul din acest an prevede şi o majorare cu 85% a fondurilor alocate pentru proiectele cu bani europeni şi majorări semnificative ale fondurilor alocate pentru programele naţionale de sănătate.

Numărul de amendamente depuse, dezbătute şi supuse votului a fost de 788.

Deputatul giurgiuvean precizează faptul că Raportul de adoptare cu amendamentele admise a fost înaintat Comisiilor reunite pentru Buget, Finanţe şi Bănci, care l-au adoptat în aceeaşi formă.

Bugetul Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate mai cuprinde, de asemenea, creşteri semnificative faţă de 2018, astfel: 
– o creştere cu 32,55% a sumelor prevăzute pentru medicamente;
– o creştere cu 32% a fondurilor prevăzute pentru medicamentele acordate prin Programele Naţionale de Sănătate;
– o creştere cu 99% a fondurilor pentru materialele sanitare destinate Programelor Naţionale de Sănătate
– o creştere cu aproape 27% a fondurilor destinate medicinei primare, suma propusă pentru acest capitol fiind de 2.624.908 mii lei.

Totodată , printr-un amendament propus şi adoptat, s-au suplimentat veniturile şi cheltuielile pentru Programul „Diabet juvenil” cu suma de 230.000 mii lei. Cu ajutorul acestor fonduri se vor putea achiziţiona senzori de monitorizare a glicemiei pentru aproximativ 3.500 de copii cu diabet zaharat.

Mai mulţi bani pentru medicamente; venituri suplimentare pentru medicii de familie; senzori de glicemie pentru 3500 de copii – mai precizează deputatul giurgiuvean Elena Cristina Dinu, subliniind încă o dată faptul că sistemul sanitar este prioritatea actualului Guvern, bucurându-se, după cum observăm din rândurile de mai sus, de investiţii  masive.

(Jurnal)

 

 

VREMEA

Giurgiu
cer senin
21.4 ° C
21.4 °
21.4 °
65 %
0.9kmh
0 %
mie
35 °
joi
38 °
vin
33 °
sâm
35 °
Dum
35 °

NOTA

Vă rugăm să folosiți un limbaj decent în comentariile pe care le lasati. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii se vor sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul jurnalgiurgiuvean.ro nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii. Responsabilitatea formulării acestora revine integral autorului comentariului!